середа, 06 грудня 2006 16:21

У Римі виявили саркофаг апостола Павла

У Римі (Італія) виявили саркофаг святого Павла - одного з 12 апостолів і послідовників Ісуса Христа. Про це повідомили італійські ЗМІ з посиланням на представників Ватикану.

Усипальню святого знайшли під час розкопок в підземній крипті під вівтарем римської церкви святого Павла, побудованої, за переказами, на могилі апостола. Протягом багатьох століть місце поховання цього святого не розкопували.

Саркофаг розміщується під головним вівтарем храму. Біля підніжжя вівтаря зберігся напис: "Павло, апостол, мученик". У кришці саркофага - отвір близько 10 сантиметрів, через який, на думку археологів, всередину гробниці опускалися шматки тканини, які згодом також стали вважатися реліквіями.

Інші подробиці розкопок оприлюднять 11 грудня, на прес-конференції у Ватикані.

За переказами, святого Павла стратили в Римі у 67 році від Різдва Христова після дворічного ув"язнення.

За часів гонінь на християн мощі святих Петра і Павла зберігалися в підземних катакомбах поблизу Аппієвої дороги. Після проголошення християнства головною релігією Римської імперії, мощі цих святих були перенесені в два базіліки, побудовані на їх честь імператором Костянтином.

Мощі святого Петра виявили в 1939 році в підземній частині собору, пише Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «У Римі виявили саркофаг апостола Павла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі