четвер, 27 грудня 2007 08:39

У разі повернення на батьківщину колишнього прем"єр-міністра Таїланду чекає арешт

Колишній прем"єр-міністр Таїланду Таксін Чінават буде арештований у разі повернення на батьківщину. Про це у четвер заявила генеральна прокуратура королівства.

Таксін Чінават знаходиться за кордоном після усунення його від влади у ході безкровного воєнного перевороту у вересні 2006 року. У Таїланді проти нього і членів його сім"ї порушено кримінальну справу по звинуваченню у фінансових махінаціях і зловживанні службовим становищем.

Нагадаємо, 23 грудня у Таїланді відбулися дострокові парламентські вибори - перші після безкровного воєнного перевороту. Переможцем вийшла партія Влада народу на чолі з Чінаватом.

Це може викликати нові політичні потрясіння у королівстві, оскільки військова хунта, що зробила переворот 15 місяців тому і обіцяла привести до відновлення демократії і стабільності, зазнала поразки. Більше того, населення країни розкололося між прихильниками екс-прем"єра Таксіна Чінавата, якого представляла Партія народної влади (ПНВ), і його супротивниками, що входять у Демократичну партію (ДП), повідомляє  ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У разі повернення на батьківщину колишнього прем"єр-міністра Таїланду чекає арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі