неділя, 21 вересня 2008 16:57

У Прилуках вирує Воздвиженський ярмарок

У Прилуках Чернігівської області відбувається І Міжнародний Воздвиженський ярмарок.

Як повідомили в оргкомітеті свята, захід триває вже другий день і поярмаркувати вже встигли близько 50 тисяч жителів Прилук та гостей міста.

За словами організаторів, ярмарок цього року набув вищого статусу і став міжнародним. До Прилук прибули гості з Росії, Білорусі, Вірменії, Польщі, Канади, Литви, Швеції. "Нинішній ярмарок сприяє відродженню давніх українських традицій та слави нашого древнього козацького міста", - заявили в оргкомітеті.

У Прилуках на Чернігівщині свого часу відбувався один з найдавніших ярмарків в Україні. Про це свідчить запис, зроблений арабським мандрівником Павлом Халебським у своєму щоденнику ще у середині 17-го століття, а наприкінці 19 століття у Прилуках щороку відбувалися 5 ярмарків, що були відомими не лише в Україні, а й за її межами.

Незважаючи на дощ, у неділю в центрі міста представлено експозиції продукції підприємств, працюють концертні майданчики, де тривають виступи самодіяльних та професійних колективів; "містечко майстрів", де зібралися майстри народно-декоративного мистецтва; діє традиційна книгарня "Письменники за полицею". Також у містечку проходить інвестиційний форум, повідомляє УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «У Прилуках вирує Воздвиженський ярмарок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі