пʼятниця, 07 квітня 2023 14:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах назвали важливу умову для успішного контрнаступу

У Повітряних силах назвали важливу умову для успішного контрнаступу
Ворог зараз продовжує атакувати на суходолі. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Для вдалого контрнаступу Збройним силам України необхідно отримати перевагу над російськими окупантами у повітрі. Дуже у пригоді стало б рішення союзників про передачу Україні багатоцільових літаків покоління 4+.

Зокрема, йдеться про винищувачі F-16, розповів на брифінгу речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Аби наступ був успішний, потрібно перш за все завоювати перевагу у повітрі. Без переваги у повітрі здійснювати наступальні дії під вогнем ворожої авіації – доволі складне питання, м'яко кажучи", – зазначив він.

Ворог зараз продовжує атакувати на суходолі. Удари з повітря росіяни переважно здійснюють з кораблів. Окупанти використовують керовані авіаційні бомби та інше ракетне озброєння, зауважив Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілова запитали про весняний контрнаступ ЗСУ

"Ми ведемо протиповітряний бій, вражаємо засоби ураження, а інколи і ворожу авіацію. Коли вони наближаються близько до наших кордонів. Тому казати, що зараз вже має відбутися контрнаступ без того, щоб дійсно посилити нашу перевагу в повітрі, навряд чи можливо", – додав речник Повітряних сил.

Майбутній контрнаступ стане серйозним викликом для Збройних сил України. Країна готова до вирішального весняного контрнаступу, але відновлення втрат і збереження мотивації втомлених війною воїнів буде суворим випробуванням, пише видання The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах назвали важливу умову для успішного контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі