пʼятниця, 25 червня 2010 18:17

У племінника Бакієва вибили зізнання в організації безладів

У племінника Бакієва вибили зізнання в організації безладів

Племінник поваленого президента Киргизії Санжар Бакієв, затриманий силовими структурами республіки за підозрою в організації заворушень, на допитах визнав свою провину. Про це заявив заступник глави МВС Меліс Турганбаєв.

Інформація про затримання президентського родича поступила ще в середу, 23 червня (про це повідомила прес-служба тимчасового уряду). Турганбаєв, у свою чергу, заявляє, що Санжар Бакієв був узятий під варту тільки в п'ятницю, 25 червня. Як стверджує представник МВС, при обшуку його (Бакієва) будинку було знайдено велику кількість вогнепальної зброї.

Раніше повідомлялося, що племінника екс-президента підозрюють у причетності до безладів, які сталися у Джалалабаді 13-14 травня. Тоді прихильники Курманбека Бакієва захопили будівлю обласної адміністрації. Пізніше прихильникам тимчасового уряду вдалося його відбити. Між двома групами відбулися запеклі зіткнення, в яких було поранено десятки людей.

Санжару Бакієву пред'явлені звинувачення за декількома статтями Кримінального кодексу. Його звинуватили в організації масових заворушень, спробі захоплення державних установ, а також у вбивстві (про яке вбивство йде мова, не уточнюється).

Тимчасовий уряд Киргизії звинувачує Курманбека Бакієва і його родичів в організації заворушень, які відбувалися в країні після перевороту (у тому числі і в провокації міжетнічних зіткнень на півдні країни). Сам він звинувачення на адресу себе і своєї сім'ї відкидає.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У племінника Бакієва вибили зізнання в організації безладів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі