середа, 27 лютого 2008 08:21

У Пакистані заарештували підозрюваного в замаху на Беназір Бхутто

У Пакистані заарештували підозрюваного в причетності до організації замаху на пакистанського екс-прем"єра Беназір Бхутто в день її повернення з вигнання в жовтні минулого року, повідомило агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на главу МВС країни Хаміда Наваз Хана.

У понеділок в пакистанському місті Лахор був заарештований Карі Сайфулла Ахтар. Він підозрюється в причетності до організації замаху на популярного лідера опозиції Бхутто в Карачі, коли при вибуху бомби загинули понад 140 осыб, а сама екс-прем"єр того разу не постраждала.

У рамках розслідування також узяті під арешт троє синів Ахтара. За інформацією влади, раніше Ахтар проходив підготовку в тренувальному таборі "Аль-Каїди" в Афганістані.

Екс-прем"єр Пакистану в жовтні минулого року повернулася до Пакистану з вигнання. Коли її кортеж рухався по Карачі, пролунали два вибухи, здійснені терористами-смертниками, жертвами які стали більше 140 людей.

Бхутто була вбита 27 грудня, коли під час багатотисячного мітингу в місті Равалпінді бойовик-смертник відкрив вогонь по її автомобілю, а потім підірвав себе поряд з ним. Усього тоді загинули 26 і було поранено близько 90 людей, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані заарештували підозрюваного в замаху на Беназір Бхутто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі