четвер, 25 липня 2024 06:15

У низці областей погіршиться погода - прогноз на четвер

У низці областей погіршиться погода - прогноз на четвер
Сьогодні пройдуть грози та дощі у низці областей. Фото: pixabay.com

25 липня в Україні очікується погіршення погодних умов. Небезпечна погода очікується у західних, Житомирській, Вінницькій, Одеській та Миколаївській областях.

Прогнозуються грози, град та сильні пориви вітру до 15-20 м/с, повідомляє Український гідрометеорологічний центр. На заході країни можливі значні дощі.

"Сьогодні у деяких областях пройдуть грози з градом. Рекомендуємо уникати відкритих водойм та лісових масивів під час грози, закріпити всі легкі конструкції та мати при собі заряджений мобільний телефон. Слідкуйте за оновленнями погоди та будьте обережні", - йдеться у штормовому попередженні.

У південній частині країни вдень очікується спека до +32°С. На решті території температура коливатиметься від +25°С до +30°С. У західних, Вінницькій та Житомирській областях буде дещо прохолодніше: вдень +19...24°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну повернеться спека - назвали дати

Попри складну синоптичну ситуацію в інших регіонах, у Києві та Київській області прогнозується відносно спокійна погода.

Очікується мінлива хмарність без опадів. Температура по області коливатиметься у межах +25...30°С. У столиці вдень прогнозують +26...28°С.

17 липня у Києві максимальна температура повітря виявилася найвищою за весь час спостережень для цієї дати. Спека в столиці досягла +35,6°С, повідомляє Центральна геофізична обсерваторія. З початку липня у столиці зафіксовано вже 13 температурних рекордів.

Зараз ви читаєте новину «У низці областей погіршиться погода - прогноз на четвер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі