пʼятниця, 16 січня 2009 08:36

У Німеччині може обвалитися сховище радіоактивних відходів

Підземному сховищу радіоактивних відходів в німецькому Ассе (Asse) загрожує обвалення, повідомляє радіостанція NDR. За даними експертів з федерального відомства радіаційного захисту, під контроль якого недавно перейшло сховище, склепіння камери номер 4 украй слабке.

На стелі камери, що знаходиться на глибині 750 метрів під землею, виявлені серйозні пошкодження. Це може призвести до того, що великі шматки породи відваляться і впадуть вниз прямо на 6000 бочок, в яких зберігаються слаборадіоактивні відходи.

Це може призвести до витоку. Зокрема, фахівці побоюються, що піднятий при падінні уламків на бочки радіоактивний пил може потрапити у вентиляцію і потім на поверхню. Розробляються запобіжні заходи. Планується укріпити склепіння бетоном.

Повідомляється, що це вже не перший випадок обвалення склепінь у сховищі в Ассе, яке було обладнано в колишній соляній шахті 1967 року. Проте, раніше це сталося в приміщеннях, де радіоактивних відходів немає. Влада федеральної землі Нижня Саксонія тим часом піддала критиці відомство радіаційного захисту за те, що воно із запізненням повідомило про інцидент, повідомляє Лента.Ру

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині може обвалитися сховище радіоактивних відходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі