середа, 10 червня 2020 11:56

У МОЗ розглядають варіанти звільнення від самоізоляції після повернення з-за кордону

У МОЗ розглядають варіанти звільнення від самоізоляції після повернення з-за кордону
Без самоізоляції можуть бути люди, які повернулись з країн, де ситуація з епідемією, така ж як у нас, або краща. Фото:pixabay

Міністерство охорони здоров'я вивчає можливість звільнити від самоізоляції людей, які приїжджають із країн, в яких ситуація з епідемією аналогічна до нашої або краща.

Зараз країни поділяють на так звані "червоні" та "зелені" зони, про це на брифінгу заявили міністр охорони здоров'я Максим Степанов та головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За словами Степанова, "червоні" - країни, де ситуація з коронавірусом гірша, ніж в Україні, "зелені" - ситуація з коронавірусом така ж, як в Україні, або краща.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ще одну країну, яка відкриє кордони для відпочинку українців

"Це наші попередні думки. Люди, які повертаються з "червоної" зони, повинні 14 днів перебувати на самоізоляції чи обсервації. З "зеленої" зони - не будуть потребувати самоізоляції", - пояснив міністр.

Головний санлікар Ляшко нагадав, що ЄС продовжила заборону на в'їзд іноземців до липня. Водночас ЄС буде готова відновити сполучення з країнами, які відповідають епідеміологічним нормам.

"Поки на рівні ЄС ці норми не затверджені. Те, що ми знаємо у співпраці з дипломатами, планується ввести показник 40 активних випадків на 100 тисяч населення. В Україні зараз - 33 активних випадки на 100 тисяч населення", - зазначив санлікар.

Також Ляшко каже, що в Україні хочуть ввести показник, який показуватиме кількість активних випадків на 100 тис. Деяким людям планують дозволити не проходити обсервацію чи самоізоляцію.

"У разі повернення людини з країн з епідеміологічною ситуацією такою ж, як в Україні, або кращою, вона зможе спокійно потрапити в Україну та вільно пересуватися. Але, за умови, якщо у неї оформлений поліс медичного страхування", - додав санлікар.

Якщо людина до перетину українського кордону погодилася на самоізоляцію, використовуючи додаток "Дій удома", то вона не підлягає обсервації. Це рішення Кабміну стосується людей, які під час карантину в'їжджають в Україну.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ розглядають варіанти звільнення від самоізоляції після повернення з-за кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі