четвер, 20 жовтня 2022 12:47

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міненергетики назвали умову віялових відключень світла

У Міненергетики назвали умову віялових відключень світла
Міністр енергетики Герман Галущенко назвав умову віялових відключень світла. Фото: facebook.com/german.galushchenko

Графіки віялових відключень світла в Україні застосують, якщо добровільне скорочення споживання електроенергії буде менш як 20%.

Перший складник зменшення споживання – свідоме скорочення. На цьому наголосив міністр енергетики Герман Галущенко під час національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"І друга – коли цього замало, ми, з урахуванням обстрілів і пошкоджень енергосистеми, змушені запроваджувати примусові обмеження", – сказав він.

Зазначив, що результати добровільного скорочення відчутні. У перші дні після початку обстрілів воно становило близько 10%. Однак заклики не завжди працюють, зокрема в західних областях країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни можуть онлайн перевірити, де відключатимуть світло. Інструкція

За словами міністра енергетики, зменшення споживання на 20% "критично допомогло б нашій енергосистемі".

Він повідомив, що в іншому випадку змушені будуть розпочати віялові відключення електроенергії у всій Україні.

Офіс президента вже попередив українців, що з 20 жовтня у всій Україні впроваджуватимуть обмеження постачання електроенергії. Це тимчасові заходи.

Нині через російські обстріли струм може зникнути щохвилини. Потрібно правильно запастися консервами й сухою сублімованої їжею на такі випадки.

Зараз ви читаєте новину «У Міненергетики назвали умову віялових відключень світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі