середа, 15 червня 2011 12:54

У Львівському музеї сала подають страву у вигляді фалоса
19

Фото: Фото: Павло ПАЛАМАРЧУК

14 червня на просп. Свободи,6 у Львові відкрили єдиний у світі музей сучасного мистецтва "Сало". Він працює з 10.00 до 18.00. Вхід – 40 грн. В ціну входить дегустація різних сортів сала. З 18.00 можна повечеряти в арт-ресторані.

Музей розміщений у підвалі. Експонати виставили у напівтемному приміщенні, підсвічують їх ультрафіолетом. Це понад тридцять художніх творів українських та закордонних митців, пов'язаних із салом. Основна робота - інсталяція "Серце із сала". До великого пульсуючого серця, зробленого із сала, приєднані трубки, підключені до системи, яка вимірює швидкість ударів. В скляній коробці підтримують сталу температуру, аби продукт не розтопився і не зіпсувався. Роботу вже занесли до книги рекордів України як найбільше у світі серце із сала.

В залі ресторану на полицях стоїть ніс Гоголя, руку Будди, губи та груди Мерлін Монро, вухо Ван Гога, Елвіс Преслі. Все із сала. На стінах висять картини із хутра свині.

"Сало – це бренд. А на брендах заробляють гроші. Дивно, що раніше ніхто не додумався такого зробити", – сказав арт- директор музею сала Борис Бергер.

Найдорожчою стравою ресторану є "Прутень Давида" за 200 грн. Це сало у вигляді прутня, довжиною 25 см. Порожнина всередині наповнена фаршированими варениками з м'ясом, маринованими огірками, помідорами і капустою.

Зараз ви читаєте новину «У Львівському музеї сала подають страву у вигляді фалоса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

176

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі