вівторок, 21 травня 2024 18:36

Процес пішов: служити у ЗСУ вже зголосилися понад три тисячі ув'язнених

Процес пішов: служити у ЗСУ вже зголосилися понад три тисячі ув'язнених
Ті, хто зголосився мобілізуватися, проходитимуть контрактну службу у Збройних силах України. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Уже понад три тисячі засуджених подали заяви про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для участі в обороні України.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька, пише Мілітарний.

Ті, хто зголосився мобілізуватися, проходитимуть контрактну службу у Збройних силах України.

"Більше трьох тисяч людей. Ми так і прогнозували до ухвалення цього закону. Не можна говорити, що всі 20 тисяч людей, про які ми зазначали як потенціал, приєднаються. Тому що при попередніх опитуваннях близько 4,5 тисяч виявили бажання", - сказала Висоцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад мільйон українців вже авторизувались у Резерв+

У Мін'юсті розуміли, "що будуть охочі, але закон обмежить ту чи іншу категорію, тому не можна говорити, що всі потраплять на умовно-дострокове звільнення і укладуть контракт".

Визначальними є бажання засудженого і його мотивація укласти контракт із ЗСУ і таким чином отримати умовно-дострокове звільнення, сказала Висоцька.

Заступниця міністра зауважила, що закон містить перестороги на випадок, коли хтось раптом розглядає укладення контракту із ЗСУ як можливість вийти на свободу, але не воювати.

"Потрібно розуміти, що у закону є певні перестороги на такий випадок. І відповідальність дуже висока за ухилення від укладення контракту. Це від п'яти до 10 років позбавлення волі. Тому всі, хто хочуть спекулювати на цій темі, можуть потрапити під додаткову відповідальність і приєднати до своїх попередніх термінів ще до 10 років позбавлення волі", - сказала.

8 травня Верховна Рада ухвалила закон про мобілізацію засуджених осіб.

17 травня президент Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє деяким категоріям увʼязнених мобілізуватися до лав ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Процес пішов: служити у ЗСУ вже зголосилися понад три тисячі ув'язнених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі