четвер, 14 лютого 2008 17:16

У Криму в зв"язку зі спалахом грипу перевірили 18 тисяч курок

У Севастополі шість спеціально створених мобільних груп оглянули майже 18 тисяч голів свійської птиці у більш ніж 3 тис. подвір"їв.

Як повідомили у відділі у справах преси та інформації міської державної адміністрації, управлінням МНС України в Севастополі, у зв"язку з виявленням 12 лютого пташиного грипу в диких перелітних птахів, посилені профілактичні заходи щодо недопущення хвороби Ньюкасла свійської птиці. Зокрема, проводяться повторні подвірні обходи, клінічні огляди свійської птиці, вакцинація, роз"яснювальна робота. Крім того, проводяться додаткові моніторингові дослідження всіх видів птиці, відібрано і направлено на дослідження 138 біологічних проб, і вже отримано 117 негативних результатів, інші знаходяться в стадії обробки.

Крім того, посилений ветеринарно-санітарний контроль за надходженням і реалізацією на агропродовольчих ринках продукції птахівництва і нагляд за суб"єктами, які ведуть господарську діяльність з розведення птиці.

Власникам свійської птиці рекомендовано не допускати її контакту з диким перелітним і синантропними птахами, а також категорично забороняється випускати свійську водоплавну птицю на водоймища.

Управлінням з питань НС міськдержадміністрації забезпечена постійна готовність особового складу і технічних засобів для проведення необхідних заходів при виявленні випадків захворювання свійської птиці.

Крім того, в пунктах пропуску через державний кордон у Севастополі посилений ветеринарно-санітарний контроль з метою недопущення незаконного ввезення на територію України птиці і продукції птахівництва з інших країн.

Як повідомлялося, вірус високопатогенного пташиного грипу був виявлений у Севастополі у 9 мертвих пернатих, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Криму в зв"язку зі спалахом грипу перевірили 18 тисяч курок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі