понеділок, 05 травня 2008 13:55

У Кремлі спростували чутки про склад уряду Путіна

Високопоставлене анонімне джерело агентства "Інтерфакс" в адміністрації президента Росії спростував відомості журналістів "Газети" (GZT.RU) про склад майбутнього уряду країни і нові повноваження прем"єра. "Всі ці дані не відповідають дійсності", - заявило кремлівське джерело. Він додав, що "Газета" "користується неперевіреними джерелами інформації, які засновують свої висновки на різного роду чутках".

У публікації під заголовком "Забрати все" журналісти "Газети" повідомляють з посиланням на високопоставлене анонімне джерело в уряді, що стаття конституційного закону "Про уряд РФ", що дозволяє президентові керувати силовиками і Міністертством закордонних справ, буде скасована. Тим самим Володимир Путін, який займе пост прем"єр-міністра після інавгурації Дмитра Медведєва, зможе визначати військову і зовнішню політику країни.

За даними "Газети", уряд чекає структурна реорганізація: у Путіна буде 11 заступників, зокрема діючі віце-прем"єри Олександр Жуков, Олексій Кудрін і Сергій Наришкин. Нинішній глава уряду Віктор Зубков також стане віце-прем"єром і займатиметься контрольними і наглядовими відомствами.

Ще одним кандидатом в заступники Путіна "Газета" називає Ігоря Сечина, одночасно він може очолити секретаріат прем"єра. Сергію Іванову, за даними джерела видання, готують пост секретаря Ради безпеки.

Нинішній прес-секретар Путіна Олексій Громов може обійняти посаду віце-прем"єра з питань освіти, культури і ЗМІ. Функції прес-секретаря прем"єра в ранзі заступника керівника апарату уряду, як повідомляє "Газета", буде виконати перший заступник Громова Дмитро Пєсков, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі спростували чутки про склад уряду Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі