четвер, 12 червня 2008 15:22

У Китаї дітей називають "Олімпійськими іграми", "Подорожжю в космос" і "Цивілізацією"

За останні 15 років більше чотирьох тисяч китайських дітей названо ім"ям Аоюнь, що означає "Олімпійські ігри". Популярність цього імені, на думку багатьох, є своєрідним виразом підтримки літньої Олімпіади, яка відкриється в Пекіні на початку серпня.

Співробітники департаментів, які видають свідоцтва про народження, говорять, що більшість Аоюнів, які народилися, - хлопчики.

У Китаї досить часто дітей називають іменами, які символізують якісь великі події або гасла. Серед найбільш поширених - імена, які в перекладі означають "Захисти Китай", "Створи націю" і "Подорож у космос". У країні також зареєстровано майже 291 тисяча "Цивілізацій".

Вперше ім"я Аоюнь з"явилося в Китаї в 1992 році, коли Китай подав заявку на проведення у себе Олімпійських ігор 2000 року. Тоді було зареєстровано 680 дітей з таким ім"ям. У 2002 році, коли стало відомо, що Китай стане господарем Олімпіади-2008, на світ з"явилися ще 553 Аоюня.

Деяких дітей, які народилися в Китаї в останні тижні, назвали "Надія для Сичуані", на знак солідарності з жертвами руйнівного землетрусу, події в провінції Сичуань.

А в Україні найбільш популярними іменами є Олександр і Анастасія. Крім того, в нашій країні були зареєстровані діти, імена яких набувають несподіваного значення в українській мові або незвично пишуться або звучать. Неординарні батьки називали дівчаток Лілі-Енн, Мерседес, Сатанік, Гайналка, Бобі, Деві, Теля, Принцеса, Попелюшка. Хлопчиків - Гарріслав, Алеша, Медуля, Сервер, Грант, Лаша-Микита, Алім-Артем, Кирил-Нелю.

А в Криму дитину, яка народилася в день Святого Валентина, назвали ім"ям старогрецького бога любові - Ерос, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї дітей називають "Олімпійськими іграми", "Подорожжю в космос" і "Цивілізацією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі