середа, 04 травня 2011 08:18

У Харкові до приїзду Кирила наказали чимось прикрити пам'ятник Леніну

У Харкові до приїзду Кирила наказали чимось прикрити пам'ятник Леніну

У Харкові вживаються безпрецедентні організаційні заходи у зв'язку з приїздом московського патріарха Кирила. Про це повідомляє Glavnoe.ua з посиланням на власні джерела. За інформацією видання, серед іншого, розглядається ідея прикрити чимось пам'ятник Леніну.

8 травня Кирило виступить з проповіддю на найбільшій площі Європи - площі Свободи, де вже почали монтувати сцену.

"Такого не було навіть під час візиту Медведєва і Януковича в квітні минулого року", - розповіло джерело.

За його словами, зокрема, дана команда прибрати з площі Свободи луна-парк.

Також повідомляється, що виникли суперечки навколо того, де повинна бути встановлена сцена, звідки патріарх буде звертатися до парафіян. За православними канонами, амвон, з якого виголошується проповідь, в храмах розташований в східній частині.

"Якщо уявити, що харківська площа Свободи - це храм, то Кирило повинен читати проповідь з боку вулиці Сумської. Таким чином, патріарх буде звертатися не тільки до парафіян, але й до Леніна, пам'ятник якому встановлено в західній частині площі", - зазначає видання.

Організатори все-таки пішли на порушення церковних традицій і зараз монтують сцену-"амвон" з північного боку площі. Разом з тим, за інформацією джерела, вирішується питання про те, яким чином "прикрити" Леніна. Як робоча версія, розглядається пропозиція чимось завісити пам'ятник.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові до приїзду Кирила наказали чимось прикрити пам'ятник Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі