субота, 12 лютого 2011 13:20

Комуністів обурило, що з промо-ролика до Євро-2012 "підчистили" Леніна

 

Режисери промо-ролика "Увімкни Україну" розповіли, що навмисне прибрали з нього усю рекламу і "політику", у тому числі й зображення Леніна. Натомість, у Компартії жорстко розкритикували ці дії.

Нагадаємо, у ролику "Увімкни Україну", який транслюється на провідних європейських телеканалах в рамках промо-кампанії України до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, режисери внесли свої корективи. Так, на відеоряді, присвяченому Харкову, з площі Свободи прибраний пам'ятник Леніну.

За словами позаштатного радника Нацагентства з підготовки до Євро-2012 Олександра Гончаренка, режисери під час монтажу за спільним рішенням "підчистили" зображення площ, будівель, вулиць у Львові, Києві та інших містах України.

Видалялася політична та комерційна реклама, зазначив Гончаренко.

"Я вважаю, якщо це реклама України, то тут не може бути політики", – підкреслив він.

У свою чергу депутат від Компартії Алла Александровська назвала рішення промоутерів показувати показувати Україну без радянських пам'ятників ідіотизмом.

За її словами, хтось хоче зробити вигляд, "що у Харкові пам'ятника Леніну немає, що Харків не був першою столицею радянської України, що в цьому місті не було радянського революційного руху".

"Ми будемо розбиратися і протестувати", – наголосила Александровська.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович у Давосі на українському ланчі не зміг вимовити гасло промо-кампанії. "Цей слоган - увікни..., увікни..., - вікнить для себе Україну – це слоган промо-кампанії нашої держави до Євро-2012", - сказав президент.

Радіо Свобода

Зараз ви читаєте новину «Комуністів обурило, що з промо-ролика до Євро-2012 "підчистили" Леніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі