пʼятниця, 22 квітня 2011 16:45

На Запоріжжі Леніну в день народження встановили пам'ятник
5

Жителі села Новослобідка Запорізькій області відзначили день народження Володимира Леніна встановленням пам'ятника вождю революції.

У п'ятницю в центральному парку села Новослобідка десятки місцевих жителів урочисто відзначили 141-у річницю з дня народження Володимира Ульянова (Леніна). Під гімн Радянського Союзу селяни відкрили пам'ятник Леніну.

"У нашому селі раніше був пам'ятник Леніну, але зруйнувався. Тому на сесії Новослобідської сільради місцеві жителі прийняли рішення встановити новий монумент вождю світового пролетаріату. Гроші на пам'ятник ми не збирали - нам допомогла Компартія", - розповіла мешканка села Новослобідка Ольга Сидоренко.

Як заявив на мітингу секретар Запорізького обкому Компартії Олексій Бабурін, "за останні 20 років на посткомуністичному просторі здійснюються спроби знищити у народу пам'ять про Леніна".

"Рішення про встановлення пам'ятника Леніну прийняла сільська громада. Я хотів би всіх попередити, хто через встановлення пам'ятника Леніну спробує якимось чином тиснути, погрожувати, залякувати як жителів села, так і місцеве керівництво партії, про їхню кримінальну відповідальність", - заявив Бабурін.

Керівництво Запорізького обкому Компартії не називає суми, витраченої на встановлення пам'ятника Леніну в селі Новослобідка.

Як повідомлялося, в травні 2010 року Запорізький обком Компартії України встановив у Запоріжжі пам'ятник Сталіну. Сім місяців по тому - в грудні 2010 року, невідомі спиляли пам'ятнику голову, а в новорічну ніч його підірвали. За звинуваченням у спилюванні голови монумента були заарештовані 9 членів націоналістичної організації ВО Тризуб. Жовтневий районний суд проводить слухання резонансної справи. Винні у вибуху пам'ятника Сталіну поки не встановлені.

У Запоріжжі пам'ятник Леніну встановили в 1964 році. Його висота 19,8 метрів. Пам'ятник розташований при в'їзді на греблю Дніпрогесу.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі Леніну в день народження встановили пам'ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі