четвер, 24 січня 2013 12:59

У Гурзуфі парафіянам пропонували святу воду з туалету

У Гурзуфі парафіянам пропонували святу воду з туалету
Фото: 0352.com.ua

У свято Хрещення Господнього прихожанам Свято-Успенського собору Гурзуфа (Велика Ялта, Крим) запропонували набирати освячену воду в храмовому туалеті. Ситуація обурила городян, повідомляє "Релігія в Україні".

Як розповів місцевий житель Микола, прийшовши в храм набрати освяченої за християнськими традиціями води, він зіткнувся з дивною ситуацією.

"Вранці зібралося дуже багато гурзуфських прихожан набрати водохресної води, однак виявилося, що в храмі немає ані краплі святої води, і хто з церковних служок у цьому упущенні винен - ??ніхто не знає. Тим не менше, вихід знайшовся - церковнослужителі запросили паству ... в туалет! Щоб набрати води з крана. Більшість гидливо відмовилося ... ", - розповів Микола.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одеський митрополит Агафангел подякував Путіну за Митний та Євразійський союзи

За словами співрозмовника, він з таким випадком стикається вперше - у попередні роки в Свято-Успенському соборі все проходило згідно православних традицій - освячення води на Водохреще у спеціальній купелі з обмиванням срібного хреста і молебнем.

"Цього року традиційний ритуал спростили - підводили людей до крана в туалеті, мовляв, свята вода тут", - обурився парафіянин.

Протягом усього дня віруючі продовжували набирати водохресну воду з умивальника в туалеті Свято-Успенського собору під наглядом церковних служок, оскільки туалет в храмі невеликий і не може одночасно вмістити багато людей. Причину неповажного ставлення церковнослужителів до їх обов'язків коментувати ніхто не погодився.

Зараз ви читаєте новину «У Гурзуфі парафіянам пропонували святу воду з туалету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі