пʼятниця, 30 травня 2008 16:38

У Франції Путін поводився як президент

Іноземні ЗМІ обурені: під час свого "прем"єрного" візиту до Франції глава російського уряду Путін поводиться "по-презідентськи": порушуючи дипломатичний протокол він проводить зустріч з Ніколя Саркозі і вирішує зовнішньополітичні питання.

Прийнявши колишнього главу держави в Єлісійському палаці, Саркозі показав, що розуміє, за ким в Москві залишається останнє слово, твердить швейцарська Neue Zurcher Zeitung. Французький лідер запросив Путіна до Парижа ще в минулому році, визнавши тим самим, що в Кремлі буде закулісна перестановка, а не реальна зміна влади. Навіть як тесляр - в даному випадку прем"єр - цар залишиться царем, помічає газета. Саме тому Путіна зустріли в Парижі з утрируваною люб"язністю, і дехто вже виражає побоювання, що Саркозі відновлює любовні "шури-мури" з Москвою, що процвітали за його попередника Жака Ширака, пише NEWSru.com.

Варто відзначити, що в останній день Путін зустрівся і з екс-президентом Франції Жаком Шираком. У готелі, де зупинилася російська делегація, Ширак прийняв поздоровлення російського прем"єра з присудженням йому державної премії РФ "За видатні досягнення в області гуманітарної діяльності". "Цією нагородою відзначені твої видатні досягнення в області гуманітарної діяльності. Ми розраховуємо побачити тебе в червні в Москві", - сказав глава російського уряду на зустрічі з Шираком. Раз у раз обмінюючись люб"язностями, Путін і Ширак виразили один одному подяку за "спадкоємність у відносинах Росії і Франції", передає "Інтерфакс".

Так, колишній президент Франції Жак Ширак високо оцінив підсумки восьмирічної діяльності Володимира Путіна на посту президента Росії. "Це були великі роки для Росії", - сказав колишній президент, підкресливши, що відчуває до Путіна давні дружні почуття. Аргументуючи свою оцінку, колишній президент Франції відзначив, зокрема, успішний розвиток російської економіки підвищенням рівня життя росіян Як підкреслив Ширак, без стабільної Росії не може бути сильної Європи: "Я вдячний тобі за це як європеєць, як громадянин миру", пише InoPressa.

Розмовляючи з колишнім колегою, глава російського уряду, повідомив, що його зустріч з Ніколя Саркозі була теж вельми конструктивною, хоча діалог часом був гострим - як бувало і раніше.

Офіційно французькі дипломати наполягають, що не варто робити із зустрічі Саркозі з Путіном висновків, що далеко йдуть, пише Le Figaro. Проте, якийсь високопоставлений європейський чиновник визнав: "Для нас главою залишається Путін". Цей факт підтвердили і в міністерстві закордонних справ Франції: " Медведєвне насмілюється виступати в ролі патрона". Але те, що Путін продовжує утримувати в своїх руках кермо влади країною, ніяк не впливає на двосторонні відносини - "ще тепліші", ніж за Ширака, відзначають експерти, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Франції Путін поводився як президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі