вівторок, 21 липня 2009 11:07

У Естонії можуть дозволити одностатеві шлюби

У Естонії можуть дозволити одностатеві шлюби
Міністерство юстиції Естонії вивчає питання правового регулювання одностатевих шлюбів.

В понеділок, 20 липня, міністр юстиції Рейн Ланг запросив до себе представників гей-об"єднань Естонії, щоб ознайомити їх з підготовленим відомством аналізом правового регулювання позашлюбного різностатевого і одностатевого спільного життя, повідомив портал газети Postimees.

"Гей-об"єднанням запропонували розглянути до 1 грудня підготовлений аналіз і внести свої пропозиції. Аналіз буде направлений також для знайомства всім парламентським партіям, від яких чекають пропозицій до 1 грудня", - повідомляє видання з посиланням на представника Мінюсту.

Як наголошується в підготовлених документах, естонська держава не зобов"язана спеціально і на законодавчому рівні регулювати позашлюбні, у тому числі і гомосексуальні відносини.

"Проте слід враховувати що зростання в суспільстві лояльності до нетрадиційних форм сімей, а також спрямованість інших держав, де все ширше практикується правове регулювання одностатевих пар", вважають укладачі документа.

Вони пропонують три варіанти вирішення питання: залишити у дії колишнє законодавство, що не передбачає одностатеві шлюби, створити окремий вид договірних відносин для різностатевого і одностатевого позашлюбного спільного життя або ж створити інститут одностатевих шлюбів, передає Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «У Естонії можуть дозволити одностатеві шлюби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі