вівторок, 09 грудня 2008 13:10

Гомосексуалісти проведуть загальнонаціональний страйк в США

Незадоволені заборонами на одностатеві шлюби гомосексуалісти вирішили провести в США масштабну акцію протесту, повідомляє Associated Press. Акція, названа DayWithout а Gay ("День без геїв"), за задумом організаторів, повинна бути загальнонаціональним страйком.

"День без геїв" призначений на середу, 10 грудня, тобто доводиться на Міжнародний день прав людини. Учасники акції сподіваються, що їх відсутність на роботі продемонструє американцям соціальну значимість сексуальних меншин. Аналогічні акції раніше проводили латиноамериканські іммігранти що добивалися легалізації.

У листопаді численні акції протесту пройшли по всій країні, зокрема в Каліфорнії, Флоріді і Арізоні, що заборонили одностатеві шлюби за підсумками проведених референдумів. Центр організації "Дня без геїв" розташовується в Каліфорнії: автори ідеї - гуморист з Голлівуду Шон Хетерінгтон (SeanHetherington) і його партнер Аарон Хартцлер (AaronHartzler).

Крім того, акція користується підтримкою інтернет-співтовариства JoinTheImpact, яке організовувало демонстрації в листопаді. "День без геїв" має на увазі не тільки страйк, але і економічний бойкот. Зокрема, JoinTheImpact закликало учасників акції зняти зі своїх банківських рахунків по 80 доларів, щоб продемонструвати фінансовий вплив гомосексуалістів.

Крім того, на підтримку акції будуть проведені публічні заходи, зокрема, в Сан-Франциско - місті, де колись почалася активна боротьба за легалізацію одностатевих щлюбів в Каліфорнії. Як пише SanFranciscoChronicle, в місті в середу відбудеться мітинг і хода.

Зараз ви читаєте новину «Гомосексуалісти проведуть загальнонаціональний страйк в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі