середа, 09 березня 2022 19:44

У двох областях запрацюють школи

У двох областях запрацюють школи
У двох областях запрацюють школи. Форма навчання залежатиме від безпеки на місцевості. Фото: УНІАН

В Івано-Франківській та Львівській областях з 14 березня відновлюють освітній процес. Навчатимуться і діти, які переселилися з інших областей.

На Івано-Франківщині почнуть роботу школи, коледжі та училища.

Також в області розпочали реєстрацію на навчання учнів, які переселилися з інших областей.

"Уже з понеділка, 14 березня, розглядаємо можливість відновлення навчання у школах, коледжах та професійних училищах. Мова йде про відновлення освітнього процесу у форматі дистанційного навчання", – повідомила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.

На Львівщині планують відновити навчання у школах у різних форматах – очному, змішаному або дистанційному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор Гаазького трибуналу просить українців передавати інформацію про злочини Росії

Форма навчання залежатиме від безпекової ситуації на місцевості.

"9 березня кожен заклад освіти має визначитися з формою навчання. Для цього необхідно врахувати чинники безпеки учнів та педагогів, особливості діяльності кожної школи в умовах військового стану. Інформація подається у відділи освіти райдержадміністрацій", – розповіли в Департаменті освіти і науки Львівської ОДА.

Також кожен заклад має забезпечити можливість долучитися до навчання дітям, що тимчасово переїхали на Львівщину через агресію РФ.

Для школярів, які тимчасово переселилися з інших областей, а також для тих, хто перебуває за межами області чи України, створили Дистанційну школу "Вчитись просто" (ДШ "ВП").

"Школа забезпечуватиме викладання усіх предметів (інтегрованих курсів), передбачених типовими освітніми програмами для ЗЗСО. Викладачами ДШ на волонтерських засадах є кращі педагоги області.

Школа забезпечена навчальним контентом; виконані учнями завдання перевірятимуть, а результати обліковуватимуть. Рідні та учні ДШ "ВП" отримають (на вимогу) витяг з електронного журналу з оцінками для представлення в заклад освіти за постійним місцем проживання", – повідомили в департаменті освіти.

Для учнів 7-11 класів ДШ розпочинає навчальний процес 14 березня. З 21 березня навчатись у Школі зможуть учні 5-6 класів.

Зареєструватись для навчання у Дистанційній школі можна за посиланням.

Для осіб, які потребують більш детального роз'яснення, працюватиме "Гаряча лінія".

Телефони "гарячої лінії":

096 014 37 08
093 547 37 83

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

25 лютого МОН рекомендувало призупинити навчальний процес та оголосити двотижневі канікули.

Зараз ви читаєте новину «У двох областях запрацюють школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі