вівторок, 05 квітня 2022 09:24

Спецтема: Війна Росії проти України

У Держспецзв'язку розповіли, чи прослуховує ворог телефони українців

У Держспецзв'язку розповіли, чи прослуховує ворог телефони українців
Це не єдиний випадок поширення дезінформації серед громадян України. Фото: pixabay.com

Російські окупанти не можуть прослуховувати телефонні розмови українців.

Такі заяви ворога є фейками та частиною інформаційно-психологічної війни, заявив голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрій Щиголь, передає "Сьогодні".

"У нас немає жодних підтверджень здатності російських окупантів прослуховувати розмови українців. Мета цих фейків - залякати українців, а також примусити припинити повідомляти про місця пересування ворожої техніки", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інформаційна війна: Кремль поширює фейки про події в Бучі

Це не єдиний випадок поширення дезінформації серед громадян України.

"Згадаємо приклад, коли розповсюджували фейкове повідомлення, що вночі українцям телефонуватимуть із невідомих номерів з метою наведення цілей для авіабомбардування. Тоді радили відключати телефони. Звісно, це виявилося неправдою", - зазначив керівник Держспецзв'язку.

Щиголь також пояснив, чому в Україні відмовилися від заборони дзвінків з українських операторів до російських абонентів.

"Це дало можливість прослуховувати розмови ворожих військових, чиї системи зв'язку виявилися недієздатними, та отримувати безліч украй важливої для нашої боротьби з агресором інформації", - сказав він.

Російські пропагандисти продовжують створювати фейки. Цього разу вони стосуються союзника України - Польщі. Кремль придумав історію про буцімто бажання поляків анексувати частину України.

Зараз ви читаєте новину «У Держспецзв'язку розповіли, чи прослуховує ворог телефони українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі