середа, 23 січня 2008 13:35

У Давосі відкривається Всесвітній економічний форум

У Давосі відкривається Всесвітній економічний форум
У швейцарському Давосі в середу відкривається щорічний Всесвітній економічний форум під девізом "Сила інноваційної співпраці". 

На давоський форум з"їдуться близько 30 глав держав і урядів з різних країн світу, більше 100 міністрів, представників провідних міжнародних організацій і громадських діячів з усіх регіонів світу, а також керівники провідних міжнародних організацій на чолі з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном. Всього у Давосі очікується участь більше 2,5 тис. осіб.

На форумі обговорюватимуться питання співробітництва в умовах конкуренції, проблеми оптимізації досягнень науки з використанням природних умов, глобальне потепління клімату, питання геополітики, боротьби з тероризмом тощо.

Особливу увагу на форумі приділять президенту України

В рамках форуму запланований виступ держсекретаря США Кондолізи Райс, яка представить аналітичний огляд по ситуації в гарячих точках планети.

Повістка економічного форуму зазнала змін у зв"язку з ситуацією на фінансових ринках світу. В результаті одним з головних питань порядку денного заходу стане подолання наслідків нинішньої фінансової кризи. Шляхи виходу обговорюватимуться на спеціальній зустрічі, яка пройде перед офіційним відкриттям форуму.

Порядок на форумі охоронятимуть сотні поліцейських і солдатів.

Зустріч завершиться у неділю, 27 січня.

Очікується, що особлива увага у ході форуму буде звернена до президента України, яка через два дні вступає до СОТ.

Український бізнес цього року широко представлений у Давосі. У форумі мають взяти участь мільярдери Ринат Ахметов і Сергій Тарута.


Також на форум обіцяли приїхати фігуранти топ-30 найбагатших українців - Лев Парцхаладзе та Олександр Фельдман. Ще один український мільярдер Віктор Пінчук традиційно влаштовує на економічному форумі окрему програму. Цього разу це круглий стіл з питань благодійності та ланч-конференція "Україна. Що далі?". Ця назва не змінюється від самого початку, коли Віктор Пінчук почав проводити такі заходи на всесвітньому форумі.


За матеріалами УНІАН, Телеграф, "1+1"

Зараз ви читаєте новину «У Давосі відкривається Всесвітній економічний форум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі