понеділок, 29 березня 2010 09:59

У центрі Афін стався вибух

У центрі Афін стався вибух

У результаті вибуху бомби в центрі Афін загинув чоловік і важкі поранення отримала дівчинка.

Вибуховий пристрій був закладений поблизу центру з підготовки держслужбовців у районі Патісья. Вибух стався близько 22:50 за місцевим часом. Дівчинку, яка отримала поранення в результаті вибуху, відвезли в одну з місцевих лікарень. Лікарі оцінюють стан постраждалої як критичний.

Поліція, яка розслідує обставини події, не виключає, що загиблий чоловік, міг бути терористом. Поблизу місця вибуху випадково опинилося дві людини - дівчинка, яка отримала поранення, і її мати, яка не постраждала.

Відповідальність за вибух поки не взяло на себе жодне з екстремістських угрупувань, що діють на території Греції. Анархістські і ліворадикальні угрупування неодноразово закладали бомби в урядових будівлях в Афінах і будинках держчиновників. Як правило, про вибухи заздалегідь повідомлялося в редакції газет, і жертв вдавалося уникнути - поліція встигала оточити район і евакуювати жителів прилеглих будинків.

У лютому-березні 2010 року в Афінах та інших містах Греції відбулися масові акції протесту проти планів уряду скоротити бюджетний дефіцит за рахунок підвищення податків, заморожування зарплат і скорочення соціальних виплат. У низці випадків учасники демонстрацій вступали в зіткнення з поліцейськими, закидаючи їх камінням і пляшками із запальною сумішшю. У відповідь поліція застосовувала сльозогінний газ.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «У центрі Афін стався вибух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі