вівторок, 13 квітня 2010 11:19

У Бакієва забрали недоторканність

У Бакієва забрали недоторканність
Тимчасовий уряд Киргизстану прийняв декрет про позбавлення недоторканності президента Курманбека Бакієва.

Про це заявив член уряду Азімбек Бекназаров. За його словами, відсьогодні у Бакієва немає імунітету. Бекназаров додав, що на підставі позбавлення недоторканності видадуть ордер на арешт відстороненого президента.

"Ми до сьогодні чекали на нього, але він проводить мітинги в Джалал-Абаді", - зазначив Бекназаров. "Якщо Бакієв після обіду не прийде, то ми за допомогою спецслужб почнемо операцію із затримання", - додав він.

Також суд дав санкцію на арешт екс-прем"єра республіки Даніяра Усенова, міністра оборони Бакитбека Калієва, а також голову Служби державної охорони Жанибека Бакієва і працівника Служби національної безпеки Марата Бакієва.

Тимчасовий уряд Киргизстану також призупинив роботу Конституційного суду.

"Свого часу Конституційний суд проклав шлях від демократії до монархії, тим самим порушуючи конституційні права киргизстанців. Конституційний суд "закривав очі на беззаконня, що відбуваються довкола", - сказав Бекназаров.

Повалений президент Бакієв на мітингу в Джалал-Абаді заявив, що "в опозиції був детально підготовлений план дій". "У мене не було інформації про плани опозиції", - відзначив він.

Gazeta.ru
Зараз ви читаєте новину «У Бакієва забрали недоторканність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі