четвер, 18 грудня 2008 20:39

Трирічний Адольф Гітлер залишився без іменинного торта

Працівники супермаркету Shoprite в американському штаті Нью-Джерсі відмовилися виконати замовлення покупців - прикрасити торт написом "З днем народження, Адольф Гітлер!" Кондитерський виріб призначався трирічному американцеві, якого батьки дійсно назвали Адольфом Гітлером. Батьки іменинника подали до суду на супермаркет. Про це пише Inopressa з посиланням на Frankfurter Rundschau.

Ця історія дістала широкий суспільний резонанс після того, як про неї написали в місцевій газеті. На батьків Адольфа обрушився шквал гнівних листів. Його батько, 35-річний Айсидор Хіт Кемпбелл, закликав сусідів до терпимості. "Ці люди з Shoprite живуть в іншій епосі. Вони говорять мені, що Гітлер убив багато людей. А я їм кажу, що той Гітлер помер. А це просто маленький хлопчик", - обурився батько Адольфа.

Як відзначає Frankfurter Rundschau, батько родини давав інтерв"ю у вітальні, прикрашеній свастикою і кортиками з символікою SS. Під час бесіди з журналістами Кемпбелл, пращури якого, за його власними словами, жили в Германії, був взутий в чоботи військовослужбовця вермахту.

Що цікаво, своїх двох дочок Айсидор Хіт і його дружина Дебора теж назвали, м"яко кажучи, нетривіально. Отже, ймовірно, малятка Джослін Еріан Нейшн (з англ. - арійська нація) і Хонцлер Хінлер Жанін (названа на честь Генріха Гіммлера), теж залишаться без іменних частувань. За словами представника мережі кондитерських Shoprite, Дебора вже замовляла у них торт зі свастикою із вершків.

Американські відомства безсилі у випадках, подібних цьому: свобода слова і думок, закріплена в першому доповненні до конституції США від 1791 року, традиційно дотримується дуже суворо.

Зараз ви читаєте новину «Трирічний Адольф Гітлер залишився без іменинного торта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі