вівторок, 16 червня 2009 16:54

Телекс з "Аріани" виявився фальшивкою

Телекс з "Аріани" виявився фальшивкою

Лист-звернення, який опублікувала від імені 24 українських моряків судна "Аріана" газета "Сегодня", виявився фальшивим. У повідомленні було написано, що редакція отримала лист по телексу.

"Весь екіпаж буде розстріляний, якщо найближчим часом вони не отримають викуп. Деякі члени екіпажу потребують медичної допомоги. На борту нема медикаментів. Ми звертаємося до українського уряду з проханням про допомогу. Ми хочемо жити. Часу у нас залишилося небагато. Врятуйте нас. З надією, екіпаж теплохода "Аріана", - йшлося у листі.

Ірина Гончар, начальник оперативного відділу державного підприємства "УкрКрюінг", яке влаштовує на роботу працівників річкового і морського транспорту України, запевнила у підробці звернення.

"Вони надрукували фальшивку. Телекс писали не моряки, а пірати. У них багато способів, аби натиснути на родичів та уряд. Хочуть пришвидшити виплату викупу за судно", - розповіла вона.

Зі слів Ірини Гончар, телекс висилали не з борту судна "Аріана", а з іншого місця.

"Звідки саме - нехай розбираються електронники та комп"ютерники. Нам відомо, що в Україну цей телекс-звернення надсилали через Європу. Два дні тому судновласник розмовляв із капітаном "Аріани" телефоном. Капітан розповів, що з екіпажем усе в порядку", - додала вона.

Пірати захопили балкер "Аріана" 2 травня цього року в Індійському морі. На борту судна 24 члени екіпажу, двоє з них - жінки. Усі - громадяни України. "Аріана" належить грецькій компанії "Alloceans shipping Co., Ltd", ходить під прапором Мальти, приписане до порту Валетта.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Телекс з "Аріани" виявився фальшивкою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі