четвер, 30 вересня 2021 12:47

Телеканал "Дом" показав мапу Росії з Кримом

Телеканал "Дом" показав мапу Росії з Кримом
Зображення Криму "російським" в національному ефірі сприяє визнанню анексії української території країною-агресором. Фото: t.me/oleksiihoncharenko

Державний телеканал "Дом" отримав попередження за показ мапи Росії з Кримом.

Національна рада з питань телебачення й радіомовлення на засіданні 30 вересня визнала, що телеканал порушив українське законодавство, йдеться на сайті регулятора.

"До телеканалу застосували санкцію у вигляді оголошення попередження за поширення необ'єктивної інформації. Зображення Криму "російським" у національному ефірі сприяє визнанню анексії української території країною-агресором", - йдеться в повідомленні.

На початку липня в ефірі передачі "Русский дневник", яку транслюють і для тимчасово окупованих територій, Крим позначили частиною Росії. Поява такої мапи в ефірі державного телеканалу привернула увагу народних депутатів та Служби безпеки України.

Телеканал заявив, що інцидентом зайнялася служба внутрішньої безпеки. Керівництво на час розслідування відсторонило від роботи всіх причетних до проєкту. Інцидент вважають провокацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Італії Україну віднесли до "російського регіону"

Мережа магазинів "Алло" в Україні потрапила в скандал з картою анексованого Криму. На сайті магазину, в розділі "мережа відділень", Крим позначили окремо від материкової України. Пізніше стало відомо, що мережа без жодних пояснень змінила мапу: Крим і материкову Україну показали разом.

У червні Національна рада з питань телебачення й радіомовлення штрафувала телеканал "Наш" за розпалювання ворожнечі й поширення в ефірі російської пропаганди. Також регулятор штрафував телеканал за трансляцію образливих висловлювань у бік Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Телеканал "Дом" показав мапу Росії з Кримом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі