субота, 29 жовтня 2022 05:06

Свято 29 жовтня: кому сьогодні молитися

29 жовтня православна церква вшановує мученика Лонгіна Сотника. Він стояв на варті біля Хреста Господнього і був свідком його страждань, смерті та Воскресіння.

Gazeta.ua пропонує дізнати детальніше про мученика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 29 жовтня день ангела святкують чоловічі імена

Лонгін разом зі своїми воїнами був приставлений служити при розп'ятті Христа. Саме він вдарив списом ребра розп'ятого Месії і, коли кров Господа потрапила йому в очі, він прозрів. Лонгін був свідком справжніх чудес при Хресті Господньому: затемнення Сонця, землетрус, розпад каменів. Він увірував у Господа після того, як своїми очима побачив чудеса.

Лонгін з іншими воїнами повернувся в рідне місто і почав проповідувати. За наказом прокуратора Понтія Пілата вони були схоплені і страчені шляхом відрубування голови. Голову Сотника принесли в Єрусалим, щоб прокуратор міг переконатися в його смерті. Після цього вона була викинута за стіни міста.Сліпа жінка, яка проходила повз, знайшла її, закопала в землі, згідно з християнськими звичаями, і негайно ж прозріла. Чудо, яке сталося, вдихнуло в народ віру про те, що звернені молитви до Святого Лонгіна Сотника здатні допомогти зціленню.

Лонгіна вважали захисником від хвороб очей, тому 29 жовтня особливо старанно молилися йому про зцілення.

Автор: tatmitropolia.ru
 
29 жовтня традиційно всі вмивалися холодною водою. Особливо старалися вмити дітей, вважаючи, що це допоможе зору. Деякі віруючі для поліпшення гостроти зору примушували дітей дивитися на воду кілька годин поспіль.
Зараз ви читаєте новину «Свято 29 жовтня: кому сьогодні молитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі