вівторок, 18 жовтня 2022 21:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Суровікін заявив про "непрості рішення" щодо Херсону. Зрадник Сальдо оголосив "організовану" евакуацію

Суровікін заявив про "непрості рішення" щодо Херсону. Зрадник Сальдо оголосив "організовану" евакуацію
Окупанти визнають, що на Херсонщині для них складна ситуація. Фото: eastnews.ua

Командувач угруповання російських окупантів в Україні генерал Сергій Суровікін сказав про можливість непростих рішень щодо Херсону.

Ситуацію там назвав непростою. Про це сказав під час виступу на російському телебаченні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ наближаються до Херсона – Гуменюк

"Подальші дії щодо Херсону залежатимуть від військово-тактичної ситуації, що складається. Вона непроста, можливе ухвалення непростих рішень", – сказав генерал.

Херсонський гауляйтер Володимир Сальдо тим часом оголосив "евакуацію" на лівий берег Дніпра.

"Я ухвалив важке, але правильне рішення оголосити про організоване переміщення цивільного населення Бериславського, Білозерського, Снігурівського й Олександрівського муніципалітетів на лівий берег Дніпра. Це рішення через створення масштабних оборонних укріплень, щоб будь-який напад було відбито. Там, де діють військові, цивільним не місце. Нехай армія Росії виконає своє завдання", – заявив він.

Звільнена територія Херсонщини на 14 жовтня – 1170 кв. км. А це – 29 населених пунктів на північ від Херсона в Бериславському районі. Лінія фронту наблизилась до Берислава і проходить біля Милового, розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

Західні військові чиновники припускають, що захисники України можуть звільнити Херсон від російських загарбників у другій декаді жовтня.

На деокупованих територіях Херсонщини поліція фіксує всі злочини Росії, відкриває кримінальні провадження за всіма фактами.

Зараз ви читаєте новину «Суровікін заявив про "непрості рішення" щодо Херсону. Зрадник Сальдо оголосив "організовану" евакуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі