пʼятниця, 08 квітня 2022 06:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Сумщину звільнили від окупантів, проте жителів попередили про вибухи

Сумщину звільнили від окупантів, проте жителів  попередили про вибухи
Вибухи у Сумській області свідчать про роботу вибухотехніків. Рашистів в регіоні немає - Живицький. Фото: ДСНС України

На Сумщині знешкоджують боєприпаси, які залишили після себе російські окупанти, та розміновують території й будівлі. В області немає загарбників.

Поодинокі вибухи супроводжують роботу вибухотехніків і рятувальників, повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький 8 квітня.

"Територія області вільна від орків. Тож якщо ви чуєте вибухи, а їх чимало останніми днями - це працюють рятувальники й вибухотехніки. Знешкоджують боєприпаси, які лишили російські загарбники на нашій землі", - написав Живицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добровольців кличуть поволонтерити в три звільнені області

Попри відсутність окупантів, Сумщина все ще лишається небезпечною територією, наголосив посадовець.

"Дуже багато замінованих і необстежених ділянок. Не з'їжджайте на узбіччя та не користуйтеся лісовими дорогами. Не підходьте до знищеної техніки чи місць стоянок орків. Знаю, там все жахливо, але ще не час для прибирання. Спочатку - розмінування", - додав голова ОВА.

Росія відвела свої війська з Київської та Чернігівської областей. Повне виведення підтвердили лише за останні 24 год., за даними Пентагону. Там попередили, що загарбники могли залишити після себе міни, які ще потрібно буде знешкодити. Імовірно, далі всі сили окупанти зосередять на сході України.

Зараз ви читаєте новину «Сумщину звільнили від окупантів, проте жителів попередили про вибухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі