середа, 06 квітня 2022 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Шукає найманців і готує аеропорт в Придністров'ї– розказали про плани Путіна

Шукає найманців і готує аеропорт в Придністров'ї– розказали про плани Путіна
Ворог не полишає спроб залучення до бойових дій проти України найманців з інших країн, щоб поповнити свої втрати в живій силі. Фото: pravda.com.ua

Росія продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України. Основні зусилля ворога спрямовані на встановленні контролю над територією Донецької і Луганської областей.

Про це повідомили у Генштабі.

"Продовжує зберігатися загроза застосування противником ракетного озброєння морського, повітряного та наземного базування, - йдеться у повідомленні. – Окупанти завдають вогневого ураження по об'єктах оборонного комплексу, логістичної інфраструктури та житлових кварталах міст".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилося відео, як рашисти розстріляли велосипедиста у Бучі

Одночасно ворог намагається покращити тактичне положення на Південнобузькому напрямку. Не виключається використання території самопроголошеної Придністровсько-Молдавської республіки для підтримки наступальної операції на зазначеному напрямку. На аеродромі Тирасполь здійснюється підготовка для прийому літаків.

"Ворог не полишає спроб залучення до бойових дій проти України найманців з інших країн, щоб поповнити свої втрати в живій силі, - зазначають у Генштабі. – Водночас, використання найманців суттєвого впливу на хід бойових дій не матиме, з огляду на їхню малу чисельність".

Командування 200-ї окремої мотострілецької бригади (Печенга Мурманської області) 14 армійського корпусу, зі складу якої до війни з Україною залучено дві батальйоні тактичні групи, здійснює підготовку військовослужбовців для поповнення втрат. За наявною інформацією, загальні втрати бригади у живій силі становлять близько 30%. Одна батальйонна тактична група знищена, інша - виведена у район відновлення боєздатності у Бєлгородську область".

В Україні попри незначний відхід російських окупаційних військ з деяких територій залишається ризик ескалації. Назвали українські міста, які є головними цілями Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Шукає найманців і готує аеропорт в Придністров'ї– розказали про плани Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі