понеділок, 07 березня 2022 18:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Суд ООН пообіцяв ухвалити рішення про геноцид українців "якнайшвидше"

Суд ООН пообіцяв ухвалити рішення про геноцид українців "якнайшвидше"
Суд ООН пообіцяв рішення за позовом України проти Росії "якнайшвидше". Фото: facebook.com/UkraineMFA

Сьогодні, 7 березня, суд ООН відкрив справу за позовом України проти РФ. Слухання розпочалося в Міжнародному суді в нідерландській Гаазі, однак представники Москви на засідання не з'явилися.

Суд ООН заслухав аргументи України. Призначив друге засідання на 8 березня, щоб дати Росії можливість навести свої докази. Але Москва байкотувала судове засідання, повідомляє "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як над нацистами: МЗС підтримало ідею створення для Росії трибуналу

Міжнародний суд заявив, що "якнайшвидше" ухвалить рішення за позовом.

У Міжнародному суді в Гаазі 7 березня розпочалося слухання за позовом України проти Росії. Представники Москви на засідання не з'явилися.

Голова суду, американська суддя Джоан Е. Донох'ю, заявила, що Росія повідомила трибуналу, що не має наміру брати участь в усному судовому засіданні, яке має тривати два дні.

Україна домагається ухвали суду, щоб Росія "негайно зупинила військові операції", розпочаті Москвою 24 лютого, "заявленою метою яких РФ назвала запобігання геноциду" у районах Луганської та Донецької областей, де підтримувані Росією сили воюють з урядовими військами з 2014 року.

Київ називає ці заяви сфабрикованим приводом, який президент Росії Володимир Путін використовує для вторгнення в Україну.

Водночас генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш заявив, що події, які відбуваються в окремих районах Донецької та Луганської областей, не підпадають під визначення геноциду.

Прокурор Міжнародного кримінального суду у Гаазі Карім Хан розпочав розслідування воєнних злочинів Росії в Україні. Він просить усіх, хто має документальні свідоцтва про злочини, передавати йому інформацію на електронну пошту.

Зараз ви читаєте новину «Суд ООН пообіцяв ухвалити рішення про геноцид українців "якнайшвидше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі