понеділок, 20 червня 2011 18:50

Студенти Острозької академії освідчилися в любові до української пісні
8

Фото: Фото: Віктор Гомоль

Студенти та викладачі Національного університету "Острозька академія", що на Рівненщині, написали найдовше в країні освідчення в любові до української пісні. Сердечне послання завдовжки 1км 155 м визнали  рекордом.

"Ідею підказали місцеві журналісти. Студенти й викладачі охоче її підхопили. Ми запропонували висловити почуття до української пісні також і гостям Острога та академії. Люди писали, що вони думають про пісню, як ставляться до неї. Хто висловлював любов словами, віршованими рядками, а багато приносили нам малюнки. Було зібрано майже 4 тисячі освідчень. Зробили з них велетенську стрічку. Неймовірно, коли склеїли й заміряли, то очам не повірили – її довжину 1155 метрів", - розповіла Дарія Швая, керівник культурно-мистецького центру Острозької академії.

Презентували сердечне послання українській пісні під час традиційного в академії  культирно-спортивного свята. На захід приїхали, зокрема, народна артистка України, Герой України Ніна Матвієнко, соліст рок-гурту "Oт-Vinta" Юрій Журавель, а також зять президента Віктора Ющенка бізнесмен Олексій Хохльов, який родом із Острога.

"Щоб розгорнути таке послання потрібно було багато людей. Паперова стрічка зі щирих слів любові до української пісні поєднала студентів, професоро-викладацький склад університету, ректорат, родини викладачів, а також поважних гостей свята. Всього у встановленні рекорду взяли участь 770 осіб. Стрічка обвила чотири рази наше футбольне поле", - додала Швая.

Акцію визнали рекордом України. Сердечне послання згорнули й передали на зберігання в музей Острозької академії.

Зараз ви читаєте новину «Студенти Острозької академії освідчилися в любові до української пісні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі