вівторок, 25 травня 2010 17:38

Студенти передумали позиватися до Азарова через мову

Студенти передумали позиватися до Азарова через мову

Ініціативна група активної молоді, яка хоче позиватися до прем'єра Миколи Азарова, відклала цю ідею на невизначений термін. Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповіла одна з учасниць групи Галина Янченко, яка навчається по магістерській програмі у Києво-Могилянській академії:

"Відклали по власній ініціативі через велике навантаження на студентів - нема часу цим займатися, бо триває період захисту дипломів. Зараз ми вивчаємо чи є юридичне обґрунтування для цього позову. Це питання не тільки юридичне, а й просвітницьке. Має сформуватися громадська думка з приводу того, що Азаров не може говорити українською. Люди нічого не роблять, навіть якщо їм щось не подобається у владі. А ми маємо підштовхнути їх до того, що якщо їм щось не подобається - то мають викорінювати це", - вважає Янченко.

На питання: "Чому вирішили заявити про підготовку позову?", Янченко відповіла так:

"Ми давно вже говоримо про те, що влада має бути відповідальною. Представники влади мають бути в змозі достойно представляти державу на високому рівні. Але тільки зараз руки доходять до якихось конкретних речей", - зазначає вона.

Запевняє, що на студентів не тиснули з академії, що підготовка позову - їхня власна ідея, яку не погоджували з керівниками Академії або з представниками тамтешнього студентського самоврядування.

Янченко каже, що їхня група ще не має назви. Туди входять молоді громадські діячі, у тому числі студенти НаУКМА.

Нагадаємо, що зранку з'явилися повідомлення, що студенти Києво-Могилянської Академії готують позов до суду проти прем'єр-міністра Миколи Азарова за незнання державної мови. Свій позов студенти мотивують тим, що стаття 10 Закону України "Про мови" вимагає від посадовців державної влади володіти державною мовою. Незнання й ігнорування української на роботі кваліфікується як службова невідповідність.

Зараз ви читаєте новину «Студенти передумали позиватися до Азарова через мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі