пʼятниця, 07 жовтня 2016 08:50

Студентам збільшать стипендії

Студентам збільшать стипендії

У Міністерстві освіти та науки вважають, що мінімальна стипендія з 2017 року повинна становити близько 1 тис. грн, а максимальна – близько 1 600 тис. грн. Про це під час засідання комітету Верховної Ради повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

"Ми вважаємо, що стипендія повинна зрости. Зараз вона 800 грн. Різниця між тим, хто вчиться на відмінно і тим, хто має трійку, 50-80 грн. Це неправильно. Наша пропозиція, щоб мінімальна стипендія була 1 тис. грн, а максимальна – 1600, що за показниками наступного року повинна дорівнювати показникам прожиткового мінімуму ", – сказала Гриневич espreso.tv

За її словами, МОН пропонує збільшити стипендію на гостродефіцитні спеціальності абітурієнтів з високими балами, і де важко вчитися, а саме технічні та природничо-математичні спеціальності, зокрема педагогічні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала відома оптимальна зарплата українців для безбідного життя

Крім того, буде переглядатися співвідношення між академічною та соціальною стипендією. Зараз це 50:50

Нагадаємо, МОН змінить систему нарахування стипендій з 1 січня 2017 року. Проект Держбюджету-2017 передбачає 2 млдр грн на академічні стипендії.

Зараз ви читаєте новину «Студентам збільшать стипендії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі