четвер, 23 квітня 2009 11:54

Країна з ядерним арсеналом може опинитися в руках терористів

Країна з ядерним арсеналом може опинитися в руках терористів
Держсекретар США Хіларі Клінтон висловила занепокоєння з приводу ситуації в Пакистані у зв"язку з різкою активізацією терористів, які можуть узяти під контроль владу в країні з ядерним арсеналом, передає в четвер телеканал Си-ен-ен.

Держсекретар піддала критиці уряд Пакистану, чия політика не здатна вирішити проблему з діючими на території країни екстремістськими угрупуваннями.

"Думаю, ми не можемо чітко висловити серйозність реальної загрози пакистанській державі, що просунулася близько до Ісламабаду, це було зроблено групою терористів і тих, хто подумує захопити владу в Пакистані, державі з ядерною зброєю", - сказала Клінтон на засіданні комітету із зовнішньої політики палати представників конгресу.

Держсекретар США також закликала жителів Пакистану більше озвучувати свої побоювання.

За її словами, міжнародне співтовариство тісно співробітничає в боротьбі з екстремізмом в Пакистані та Афганістані, але самим пакистанцям необхідно також узяти на себе відповідальність.

Президент Пакистану Асиф Алі Зардарі 14 квітня підписав указ про введення ісламських норм шаріату в північно-західному прикордонному районі. Рішення є частиною мирних дій Ісламабаду, направлених на припинення хвилі насильства з боку талібів.

Після терактів 11 вересня 2001 року в США, американська розвідка отримала дані про те, що глава "Аль-Каїди - терорист номер один Усама бен Ладен - знаходиться на території Пакистану, а саме на території племен федерального управління. Президент Пакистану Первез Мушараф у той час не визнав цього факту і заявив, що операція американських сил на території його країни порушить суверенітет Пакистану. Таким чином, з 2002 року безпосереднім борцем з тероризмом на "Територіях" є сам Пакистан.

США регулярно проводять обстріл з безпілотних літаків по прикордонних районах Пакистану, де, на думку американців, ховаються підрозділи бойовиків.

За матеріалами: РІА Новости, Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Країна з ядерним арсеналом може опинитися в руках терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі