понеділок, 22 лютого 2010 20:36

Стінга назвали лицеміром через концерт для доньки президента Узбекістану

Стінга назвали лицеміром через концерт для доньки президента Узбекістану

Британський музикант Гордон Самнер, більш відомий під псевдонімом Стінг, зазнав критики з боку своїх співвітчизників за виступ для доньки президента Узбекистану Гульнари Карімової.

За даними британської преси, за приватний концерт, який відбувся в Ташкенті в жовтні 2009 року в рамках підшефного Карімовій фестивалю мистецтв, виконавець отримав від одного до двох мільйонів фунтів стерлінгів. До того ж Стінгу дорікнули в мимовільній підтримці режиму Іслама Карімова, який різноманітні громадські організації регулярно засуджують за порушення прав людини.

Колишній посол Великобританії в Узбекистані Крейг Мюррей заявив, що вчинок Стінга віддає лицемірством. "Схоже, що Стінг лицемір. Неймовірно нерозумно з його боку не знати, з ким він має справу. Після такого всі його зусилля в галузі прав людини та екології летять в трубу", - цитує слова дипломата ресурс ContactMusic.com.

Музикант вже виступив на свій захист, заявивши, що не шкодує про те, що трапилося. На думку Стінга, його відмова від виступу в Ташкенті була би безглуздим жестом. "Я прекрасно обізнаний про репутацію президента Узбекистану і вирішив зіграти не дивлячись ні на що. Я вважаю культурний бойкот не просто безглуздим жестом, але і контрпродуктивним ... До того ж я сильно сумніваюся, що президенту Узбекистану взагалі хвилювало те, хто приїхав виступати в його країну ", - сказав виконавець.

Колишній лідер The Police зауважив, що його концерт у Ташкенті був організований Гульнарою Карімовою і спонсорувався Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Водночас у самій організації цю інформацію не підтвердили.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Стінга назвали лицеміром через концерт для доньки президента Узбекістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі