неділя, 18 серпня 2024 11:48

Стефанчук сказав, скільки часу матиме РПЦ в Україні на розірвання стосунків з Москвою

Стефанчук сказав, скільки часу матиме РПЦ в Україні на розірвання стосунків з Москвою
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прокоментував підготовку законопроєкту про діяльність релігійних організацій. Фото: rada.gov.ua

Після ухвалення законопроєкту №8371 пов'язані з Росією релігійні організації, які діють в Україні, матимуть дев'ять місяців на розрив відносин з Москвою.

Допрацьований законопроєкт щодо діяльності в Україні релігійних організацій, пов'язаних із РПЦ буде невдовзі підтриманий народними депутатами. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Другого Томосу" не буде: нардеп окреслив майбутнє російської церкви в Україні

"У тих організацій, які захочуть відскоблитися від Москви, зробити це відповідно до канонічного права, буде певний період. Ми порахували, що місяць - на набрання чинності закону, три - на те, щоб Кабінет Міністрів напрацював нормативку. Після цього цілий ряд імплементацій, тобто через дев'ять місяців ті організації, на які поширюватиметься цей закон, можуть бути визнані у суді такими, що припинили свою діяльність", - сказав Стефанчук.

За його словами, розгляд цього законопроєкту у сесійній залі очікується найближчими днями.

Президент України Володимир Зеленський обговорив із членами Ради церков та релігійних організацій законопроєкт про заборону Української православної церкви Московського патріархату (РПЦ в Україні).

За його словами, Верховній Раді запропоновано законопроєкт, який може реально гарантувати, що не буде жодних маніпуляцій із Москви українською церквою.

Зараз ви читаєте новину «Стефанчук сказав, скільки часу матиме РПЦ в Україні на розірвання стосунків з Москвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі