четвер, 27 листопада 2008 13:16

Стало відомо точне місцезнаходження викраденого піратами супертанкера

Британське видання The Guardian знайшло саудівський супертанкер Sirius Star, викрадений 15 листопада піратами біля узбережжя Африки.

Називаються точні координати, де було знято судно: 4,595 градуса північної широти і 48,085 градусів східної довготи.

За дорученням газети супутник зробив знімки африканського узбережжя, на одному з яких вдалося виявити судно, що перевозило на борту два мільйони барелів нафти. Вартість вантажу оцінюється приблизно в 100 млн доларів.

З висоти танкер завдовжки в 330 метрів виглядає як тонка зелена сигара в чорнильних водах океану, відзначає The Guardian.

На момент захоплення на борту знаходилося 25 членів екіпажа: 19 філіппінців, два британці, два поляки, хорват та підданий Саудівської Аравії.

Судно було захоплене на шляху в США. Викрадачі вимагають за нього викуп у розмірі 25 млн доларів. Надалі надходила інформація про зниження викупу, проте ситуація досі далека від вирішення.

Супутникові знімки танкера були зроблені близько тижня тому, тепер же пірати відігнали судно далі у відкрите море. Судячи з усього, це відбулося після отримання погроз з боку сомалійських ісламістів - ті обіцяли покарати піратів, які зазіхнули на судно мусульманської держави.

За наявними даними, поки власник супертанкера не зв"язався з піратами. Як повідомив в розмові з журналістом британської корпорації ВВС один з розбійників, із заручниками поводяться як з "військовополоненими".

"Звичайно, ми захопили судно заради викупу, але нам нема з ким вести прямі переговори", - вказав злочинець.

За підрахунками, пірати, які діють біля берегів Сомалі, за останній рік заробили більше 150 млн доларів. Саме стільки склали викупи, заплачені за захоплені судна, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо точне місцезнаходження викраденого піратами супертанкера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі