четвер, 14 серпня 2008 08:10

США погрожують Росії міжнародною ізоляцією через порушення перемир"я

Держсекретар США Кондоліза Райс 13 серпня пригрозила Росії міжнародною ізоляцією у разі порушення угоди про припинення вогню між Росією і Грузією.

"Потрібно сказати, що інформація про те, як Росія дотримується перемир"я, зовсім не обнадіює", - відзначила Райс, додавши, що "це лише посилить ізоляцію, в яку потрапляє Росія".

За словами Райс, у неї є відомості про те, що Росія не припинила військову операцію в Грузії, як це вимагається відповідно до домовленостей, досягнутих за посередництва президента Франції Ніколя Саркозі. "Ці операції повинні бути негайно припинені", - заявила Райс.

12 серпня президент РФ Дмитро Медведєв спільно з Ніколя Саркозі розробили проект врегулювання конфлікту в Південній Осетії, що передбачає припинення бойових дій і відхід військ обох сторін конфлікту на вихідні позиції. 13 серпня, після виключення з документа пункту про початок обговорення статусу Південної Осетії і Абхазії, президент Грузії Михайло Саакашвілі також схвалив проект мирного врегулювання, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США погрожують Росії міжнародною ізоляцією через порушення перемир"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі