середа, 22 липня 2009 15:56

США не проти розвитку Іраном програми мирного атома

США не проти розвитку Іраном програми мирного атома
США не бачать перешкод для розвитку Іраном програми мирного атома, заявила в середу держсекретар США Хіларі Клінтон, виступаючи на щорічній міністерській зустрічі АСЕАН і її партнерів на острові Пхукет.

"Шлях мирного атома для Ірану відкритий, якщо це саме те, до чого він прагне. Що стосується програми розвитку ядерних озброєнь, то вона призведе зовсім не до тих результатів, до яких Іран прагне. Гонка озброєнь в Центральній Азії тільки понизить рівень безпеки Ірану замість того, щоб його підвищити", - сказала держсекретар.

США і низка інших країн підозрюють Іран в розробці ядерної зброї під прикриттям програми мирного атома. Рада Безпеки ООН прийняла п"ять резолюцій і наклала на Іран санкції, вимагаючи від Ірану відмовитися від робіт по збагаченню урану.

Іранське керівництво відкидає всі звинувачення, заявляючи, що його ядерна програма спрямована виключно на мирні цілі і задоволення енергетичних потреб країни, повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «США не проти розвитку Іраном програми мирного атома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі