середа, 08 липня 2009 14:43

США буде домагатися посилення санкцій проти Ірану

США буде домагатися посилення санкцій проти Ірану
США буде домагатися посилення санкцій проти Ірану, щоб змусити його керівництво змінити свою поведінку.

Про це в інтерв"ю венесуельській телекомпанії Globovision заявила держсекретар США Хіларі Клінтон.

"Ми звернемося до міжнародного співтовариства з проханням приєднатися до нас щодо жорстких санкцій проти Ірану, щоб постаратися змінити поведінку режиму", - сказала Клінтон.

При цьому голова американського зовнішньополітичного відомства зазначила, що Вашингтон стурбований ядерною гонкою Ірану, яка може призвести до нестабільності не тільки на Близькому Сході, але й на Заході. Клінтон також висловила "занепокоєння" Вашингтона підтримкою тероризму з боку Тегерана.

Як повідомлялося напередодні, голова об"єднаного комітету начальників штабів США Майк Маллей заявив, що Пентагон розглядає можливість військового удару по Ірану в рамках припинення ядерної програми.

Нагадаємо, у травні Барак Обама не виключив прийняття "низки кроків", у тому числі, санкцій проти Ірану в тому випадку, якщо ця країна продовжить розвиток своєї ядерної програми.

Крім того, держсекретар США Клінтон оголосила про свій намір роз"яснити Ірану недоцільність розробки ядерної зброї, оскільки робота в області ядерних технологій зробить Тегеран більш уразливим з точки зору безпеки, сообщают Вести.ru.

Зараз ви читаєте новину «США буде домагатися посилення санкцій проти Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі