четвер, 13 червня 2024 07:41

Греція закрила доступ до Акрополя на тлі аномальної спеки

Греція закрила доступ до Акрополя на тлі аномальної спеки
У Греції рекордний рівень спеки. Фото: pixabay.com

У Греції фіксують рекордний рівень спеки.

Міністерство праці країни рекомендує підприємствам переводити співробітників на віддалену роботу, повідомляє Еuronews.

"Грецію накрила рекордна хвиля спеки, температура вдень сягає 43 градусів за Цельсієм у затінку. У кількох регіонах, включно зі столичним, закриті школи. 12 червня Міністерство культури оголосило, що головна туристична памʼятка, атенський Акрополь, буде закрита для відвідувачів у найспекотніші години: від полудня до 17:00", - сказано в повідомленні.

Аномальною для Греції вважається літня температура у понад +38°C, яка тримається щонайменше три дні.

Це перша хвиля аномальної спеки в Греції цьогоріч. Раніше такі температури фіксували в середині літа. Ще ніколи спека не приходила раніше 15 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину країни заливатимуть дощі: де чекати грози

Торік Акрополь уже закривали для туристів у липні. Тоді небезпечна спека тривала два тижні. Поки визначну памʼятку не закрили, туристи непритомніли в черзі та на екскурсіях.

Спека в Греції торік викликала хвилю лісових пожеж. Після них розпочалися рясні дощі, які спричинили повені.

Тим часом температура повітря в столиці Індії 29 травня досягла рекордної позначки у +50,5°C. А на Філіппінах через потужну спеку призупиняють роботу місцевих шкіл.

У вівторок у Мунгешпурі та Нарелі було зафіксовано максимальну температуру +49,9°C, яка перевищила рекорд 2002 року. Після кількох місяців відсутності дощів та аномальної спеки рівень води у регіоні впав майже на 50 м від свого звичайного рівня.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «Греція закрила доступ до Акрополя на тлі аномальної спеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі