понеділок, 17 березня 2008 07:57

США чекають від Росії поступок по ПРО

 Міністр оборони США Роберт Гейтс напередодні свого візиту до Москви, запланованого на 17-18 березня, заявив, що американська сторона не має наміру робити Росії якісь нові пропозиції, щодо розміщення елементів ПРО у Східній Європі.

"Ми вже зробили свою пропозицію, тепер настала черга кроків у відповідь з боку Росії", - заявив Гейтс у неділю в інтерв"ю Reuters. Глава Міноброни США нагадав, що у жовтні 2007 року сторони досягли усної угоди, згідно якої компоненти ПРО у Чехії і Польщі будуть побудовані, але не активовані доти, поки не будуть отримані вагомі докази загрози ракетної атаки з боку Ірану. США тоді також заявили, що російські військові зможуть регулярно інспектувати збудовані у Східній Європі об"єкти.

На думку представника МЗС Росії, що дало інтерв"ю "Інтерфаксу", у ході візиту до Москви Гейтса і держсекретаря США Кондоліззи Райс американська сторона знов повернеться до зроблених в жовтні пропозицій.

Проте і високопоставлений російський дипломат, і глава оборонного відомства США дали зрозуміти, що якісь конкретні угоди у ході візиту до Москви 17-18 березня, найімовірніше, підписані не будуть.

"Очевидно, що угоди повинні підписуватися  президентами Бушем і Путіним або вибраним президентом Медведєвим. Наше з Конді завдання - підготувати ґрунт для такої угоди", - заявив Гейтс. Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «США чекають від Росії поступок по ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі