середа, 19 серпня 2015 12:30

"Спокійно і без пафосу": нові добровольці "Азову" виїхали в зону АТО
14

Днями у зону АТО відправили шістдесят рекрутів-добровольців полку "Азов", які протягом трьох тижнів проходили тренування і відбір на навчально-тренувальній базі "Азову" в Києві.
Всі, хто вирушав на передову, має досвід у стрільбі, рукопашному бою і добре тренований в цілому, каже Олексій Копишинський, боєць-доброволець, голова правління "Всеукраїнського альянсу бійців та волонтерів. "Наші рекрути — це не ті хлопці, яким приходять повістки. Серед цих молодих бійців - тільки добровольці. На фронті мають доукомплектувати тих, хто на фронті вже кілька місяців", - розповідає Олексій.

"Про те, що сьогодні хлопці відбувають на фронт, мені учора ввечері сказав син. На цій базі проходив тренування його знайомий. Син відпроситися з роботи не зміг, тому прийшла я. При тому, що жодного з них навіть не знаю особисто. Зранку прокинулася і просто відчула необхідність прийти. Від'їздять хлопці якось дуже спокійно, без пафосу. Не хочуть зайвого галасу, мабуть", - каже Людмила Володченко. Жінка середніх літ мешкає неподалік від заводу "Атек" у Святошинському районі Києва, де дислокується навчально-тренувальна база "Азову".

На честь від'їзду хлопців влаштували концерт, на якому виступили Галина Волощук, Світлана Тарабарова і учасниця "Х-Фактор" Марта Адамчук. Світлана Тарабарова почала свій виступ з пісні "Повертайся живим". "Я зараз відчуваю те саме, що й ваші родичі: сильне бажання, аби ви просто повернулися з фронту неушкодженими. Ви самі знаєте: є накази вищого військового командування, а є накази й неформальні. Їх теж треба виконувати. Тож даю вам наказ: повертайтеся, будь ласка, неушкодженими. Бо ви зараз вирушаєте захищати не тільки всю Україну, а й мене особисто", - сказала Тарабарова, звертаючись до хлопців.

Добровольці виїхали на фронт у цивільному одязі. При собі мають спальники і невеликі рюкзаки з найбільш необхідними речами. Військову форму їм нададуть відразу після приїзду в зону АТО.

 

Зараз ви читаєте новину «"Спокійно і без пафосу": нові добровольці "Азову" виїхали в зону АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі