неділя, 20 січня 2008 17:13

Список 50 найочікуваніших фільмів 2008 року

Список 50 найочікуваніших фільмів 2008 року
Рідкісний фільм виправдовує очікування після перегляду трейлера, проте якщо хоч половина картин, вихід в прокат яких планується в 2008 році, зможе це зробити, наступні чотири сезони стануть одними з найвражаючих в історії кінематографа.

Додатково, якщо страйк голлівудських сценаристів закінчиться швидко і відносно мирно, глядачі зможуть побачити на великому екрані нову версію класичної "Подорожі до центру Землі" Жюля Верна у виконанні команди "Мюзиклу в середній школі" і Брендана Фрейзера.

Газета The Times публікує рейтинг найочікуваніших картин 2008 року.

50. "Напівпрофі" (Semi Pro)

Уїлл Феррел продовжує знущатися з спортсменів: цього разу баскетболістів. Готуйтеся побачити здорових африканців, голих чоловіків і удари по корзині. У числі акторів - співак Andre 3000 з Outkast.

49. "Загадкова справа Бенджаміна Баттона" (The Curious Case of Benjamin Button)

Девід Фінчер знімає кіно з Бредом Піттом, Кейт Бланшетт та Тільдою Суїнтон, в якому розповідається про людину, яка несподівано почала молодіти. Фінчер чергує масові фільми на зразок "Чужого" з більш глибокими, такими як "Бійцівський клуб". В результаті можна чекати, що нова картина більше сподобається тим, хто в залі для глядачів п"є каву, а не газовану воду.

48 "Хортон" (Horton Hears A Who!)

Героїв цього комп"ютерного мультфільму по книзі доктора Сьюза озвучуватимуть Джим Керрі і Стів Карелл.

47. "Немає місця для старих" (No Country For Old Men)

Брати Коени повернулися до витоків, знявши "фільм нуар" по роману Кормака Маккарті. Картина вже отримала визнання критиків. Стрічка стала претендентом на премію Британської академії кіно- і телемистецтва (BAFTA), Гільдії продюсерів США, Гільдії сценаристів Голлівуду. Картина удостоїлася нагороди Американської бібліотечної ради Libraries Scripter Award і трьох призів премії "Вибір критиків", зокрема за кращий фільм і режисерську роботу. Картина була номінована на "Золотий Глобус" в трьох категоріях. У результаті в за "кращу чоловічу роль другого плану" "Глобус" отримав Хавьєр Бардем, який зіграв суворого вбивцю у вестерні братів Коенів.

46. "Гарольд та Кумар 2" (Harold & Kumar escape from Guantanamo Bay)

Забавні наркомани з комедійного хіта, що вийшов в 2005 році, повертаються. Як не вдивляйся, той же самий фільм, але це саме те, чого і хотіла публіка.

45. "Секретні матеріали-2" (X-Files 2)

Цього літа Малдер і Скаллі продовжать розслідувати паранормальні явища. Втім, фільм, якому все ще не придумали офіційної назви, відхиляється від традиційної "міфології" сюжету, згідно якої інопланетяни живуть серед нас і виношують плани поневолення землян. Ця канва зробила "Секретні матеріали" одним з найпопулярніших телесеріалів кінця 90-х, але у результаті відлякала тих глядачів, яким здалася дуже складною і нечіткою.

44. "Особливо небезпечний" (Wanted)

У цьому пригодницькому фільмі у дусі коміксів показано, як Джеймса Макевоя від рутинної роботи в контролі рятує сексуальна вбивця Анджеліна Джолі. Потім героя перетворюють на надпотужну машину для вбивства. Якщо вам сподобалася та частина "Матриці", яка присвячена "таємній війні", або "Нічний дозор", але ви б хотіли більше стрілянини з "Пристрели їх", то цей фільм для вас. Режисером Wanted є росіянин Тімур Бекмамбетов, який зняв "Нічний" і "Денний Дозор", а також останній російський хіт "Іронія долі-2", зібрав в прокаті вже більше 50 млн. доларів. По суті, вперше російський режисер робить блокбастер в Голлівуді.

43. "Шкіряні голови" (Leatherheads)

Романтична комедія Джорджа Клуні з Рене Зелльвегер в головних ролях розповідає про капітана футбольної команди Доджа Коннелі, який повний рішучості зробити свою команду нижчого рівня відомою у всій Америці. В той момент, коли гравці втрачають спонсора, та і сама ліга знаходиться на межі розвалу, Додж переконує зіркового гравця з коледжу приєднається до його збіговиська. Він сподівається, що це допоможе команді нарешті привернути до себе увагу всієї країни.

42. "Телепорт" (Jumper)

Злий джедай Хайден Крістенсен, який тільки що підписав контракт на зйомки в довгоочікуваній кіноверсії "Нейроманта" Уїльяма Гібсона (науково-фантастична класика), зіграє в екранізації за мотивами Стівена Гулда мутанта, здатного переміщуватися.

41. "Гуру кохання" (The Love Guru)

Сюжет нової комедії Майка Маєрса будується навколо метких гуру, які перетворюють курси по самовдосконаленню в хаос. Судячи з усього, творець не став далеко йти від "Остіна Пауерса".

40. "Синекдоха, Нью-Йорк" (Synecdoche, New York)

Автор сценарію картини "Бути Джоном Малковічем" Чарлі Кауфман виступає сценаристом і режисером нової загадкової, закрученої в кільце історії про одержимого театрального режисера, який будує копію Нью-Йорка.

39. "Персеполіс" (Persepolis)

Вінсент Паронно зняв мультфільм за власним сценарієм на основі графічної новели про дівчинку, яка росте в Ірані під час ісламської революції.

38. "Спогади дурня" (Flashbacks Of A Fool)

Деніел Крейг виконує нехарактерну для нього роль голлівудського актора, який опустився, і згадує про повне розваг життя голлівудської зірки. У картині також знялася зірка "Механічного апельсина" Стенлі Кубрика Міріам Карлін.

37. "27 весіль" (27 Dresses)

Багатообіцяюча пасхальна романтична комедія, в якій Кетрін Хейгл з "Анатомії пристрасті" грає вічну наречену.

36. "Не жартуєте з Зоханом" (You Don"t Mess With The Zohan)

Можливо, найоригінальніший сюжет 2008 року. Агент "Моссада" інсценує власну загибель і починає в Нью-Йорку нове життя як стиліст. У ролях: Адам Сендлер, Роб Шнайдер та Артур Фонцареллі.

35. "Важко крокуючи" (Walk Hard)

Актор Джон Рейлі, що завжди був на других ролях, нарешті знявся у власному фільмі, де глумиться над численними біографічними картинами про важке життя музиканта.

34. "Школа виживання" (Drillbit Taylor)

Оуен Уілсон, який переживає не кращий період в житті (недавно актор спробував покінчити життя самогубством, перерізавши собі вени), обов"язково приверне загальну увагу в цій легкій комедії про хуліганів і дурних охоронців, які з ними борються.

33. "Ананасний експрес" (The Pineapple Express)

Сет Роген і Джеймс Франко в наркоманській комедії, яка навряд чи збере багато грошей в кінотеатрах, але яку явно братимуть в прокаті всі, хто хоч раз пробував марихуану.

32. "Війна Чарлі Уїлсона" (Charlie Wilson"s War)

Добре прийнятий публікою трилер про торгівлю зброєю з важковаговиком Томом Хенксом, Джулією Робертс, Філіпом Сеймуром Хофманном і низкою видовищних сцен.

31. "Скачуючи Ненсі" (Downloading Nancy)

Фільм розповідає про жінку (Марія Белло), яка спочатку наймає кілера для власного вбивства, а потім закохується в нього. Окрім неї в картині знімаються Джейсон Патрік і Руфус Сьюелл.

30. "Битва за Хадіту" (Battle for Haditha)

Нік Блумфілд пішов з світу документального кіно, щоб зняти засновану на реальних подіях драму про війну в Іраку. Використовуючи реальні декорації, а у багатьох випадках реальних солдатів і мирних жителів, він з небувалим натуралізмом показує хаос і жорстокість війни.

29. "Дружина мандрівника в часі" (The Time Traveller"s Wife)

Мало не похований розлученням Бреда Пітта та Дженніфер Еністон "жіночий фантастичний фільм" від Одрі Ніффенеггер нарешті виходить на екрани. Ерік Бана грає чоловіка, який неконтрольовано переміщається в часі, а Рашель Макадамс - дівчину, яка, не дивлячись на це, закохується в нього.

28. "Як розгубити друзів і відлякати людей" (How to Lose Friends & Alienate People)

В"їдливі мемуари Тобі Янга про життя нью-йоркського журналіста виходять на великий екран. В головній ролі - Саймон Пегг.

27. "Двадцять один" (21)

Лоренс Фіберн, Кевін Спейсі і Кейт Босуорт в справжній історії про групу математичних геніїв, які застосовують свої здібності, щоб обчистити казино.

26. "Монстро" (Cloverfield)

Фільм "Монстро" від творців культового серіалу "Залишитися в живих" став найзагадковішим і засекреченим кінопроектом нового року. Єдине, що було відомо про фільм до прем"єри, - те, що в ньому йдеться про чудовисько, яке напало на Нью-Йорк. Все інше було покрито завісою таємничості - фільм мав декілька фальшивих назв, з рекламних роликів абсолютно нічого неможливо було зрозуміти, а творці зберігали мовчання. Ймовірно, від картини слід чекати щось середнє між міською "Відьмою з Блер" і блідим "Годзіллою".

25. "Матуся" (Baby Mama)

Легковажна комедія про те, як бізнес-леді, яка мріє про дитину раптом дізнається, що вона безплідна, і наймає бідну дівчину, щоб та стала сурогатною матір"ю для її майбутнього малюка.

24. "Нафта" (There Will Be Blood)

Довга, темна і жорстока драма Пола Томаса Андерсона про становлення нафтової промисловості в США. Глядачі, які подивилися фільм, розходяться в оцінках: одні називають його шедевром, а інші говорять, що він просто нудний. Проте, картина номінована на премію BAFTA і нагороду Гільдії сценаристів Голлівуду. Національне товариство кінокритиків США і Американський інститут кіно (AFI) назвали "Нафту" кращим фільмом 2008 року.

23. "Після прочитання спалити" (Burn After Reading)

Джордж Клуні знов знявся з групою відомих акторів у фільмі братів Коенів про те, як два невдахи випадково знаходять диск з секретами ЦРУ.

22. "Перемотування" (Be Kind, Rewind)

Новий фільм Майкла Гондрі гарантовано може похвалитися найоригінальнішим сюжетом року. Намагнічений мозок Джека Блека стирає всі касети в місцевому магазині відео, а сам він починає відтворювати класичні фільми, які випадково знищив.

21. "Росомаха" (X-Men Origins: Wolverine)

Канадський мутант з великими кігтями удостоївся власного фільму про події, передуючі іншим фільмам серії "Люди Ікс". У 2009 році власний пріквел може з"явитися і у Магніта - персонажа Іена Маккеллена.

20. "Валл-І" (WALL-E)

Студія Pixar робить фантастичний мультфільм про те, як останній робот на Землі (сам він вельми нагадує балакучого робота з "Короткого замикання") знайшов спосіб повернути людство додому.

19. "Око" (The Eye)

Ще одна голлівудська версія японського фільму жахів. Цього разу в ролі красунь, яким загрожує надприродна небезпека, виступлять Джесіка Альба та Паркер Поузі.

18. "Неймовірний Халк" (The Incredible Hulk)

Вийшовший в 2003 році фільм Енга Лі "Халк", здавалося, не попав в ціль, хоч і зібрав пристойну суму в прокаті. Цей "не зовсім сіквел" обіцяє Едда Нортона в ролі запального ученого, який перетворюється на галасливого зеленого гіганта.

17. "Десять тисяч років до нашої ери" (10,000 BC)

Режисер - Роланд Еммеріх, акторський склад невідомий. Доісторичний епічний фільм, в якому обіцяні мамонти, шаблезубі тигри і намальовані на комп"ютері величезні зіккурати.

16. "Секс у великому місті" (Sex & The City)

Колишня учасниця шоу American Idol Дженіфер Хадсон, яка приставала до чоловіків у фільмі "Дівчата мрії", разом з актрисами з серіалу відправляється пити коктейлі, займатися сексом та шопінгом.

15. "Хроніки Нарнії: Принц Каспіан" (Chronicles of Narnia: Prince Caspian)

Друга популярна екранізація серії казкових книг Клайва Льюїса "Лев, чаклунка і платтяна шафа". "Принц Каспіан" буде дитячим фільмом, проте повинен сподобатися і дорослим, які в 2008 році приведуть на нього в кіно своїх чад.

14. "Валькірія" (Valkyrie)

Цілий список зірок і Том Круз на чолі - він зіграє головну роль в суперечливій екранізації реальної історії про замах на Гітлера. Ще до початку зйомок навколо стрічки розгорівся скандал. Річ у тому, що Міністерство оборони Німеччини заборонило Тому Крузу знімати деякі сцени в меморіальному комплексі Бендлерблок, де полковник Клаус фон Штауффенберг і його спільники розробляли план замаху на Гітлера і де знаходилися під час його здійснення.

А міністр оборони країни Франц Джозеф виступив проти того, щоб Круз грав роль Штауффенберга, тому що актор є членом церкви саєнтологів, яку німецький уряд не визнає. Проте міністерство поступилося після того, як продюсери зуміли переконати владу, що післявоєнна Німеччина буде показана в хорошому світлі.

13. "Мама Міа" (Mamma Mia)

Меріл Стріп, Пірс Броснан і Колін Ферт у фільмі, заснованому на мюзиклі, який, у свою чергу, заснований на пісні. Після того, як Англія не вийшла в чемпіонат Європи-2008, аудиторія фільму подвоїться завдяки тисячам чоловіків - дружини потягнуть їх в кіно, щоб подивитися нудотну історію, що повторює сюжет забутого фільму 1960 років "Добрий вечір, місіс Кемпбелл" і забезпечену класичними піснями групи Abba.

12. "Праведне вбивство" (Righteous Kill)

Роберт Де Ніро та Аль Пачіно знову разом в суворій драмі з життя поліцейських. Цього разу вони навіть зіграють разом декілька сцен. Не дивлячись на абсолютно необов"язкову присутність Кертіса Джексона, відомого як "50 Cent", фільм обов"язковий до перегляду для всіх кіноманів.

11. "Хеллбой 2: Золота армія" (Hellboy II: The Golden Army)

Джон Харт показує, що не помер в першій частині "Хеллбоя" - героїчний демон знов повертається на екрани. Фанати групи Bros будуть щасливі побачити в ролі злого принца Люка Гросса.

10. "Сукупність брехні" (Body of Lies)

Режисер - Рідлі Скотт, в головних ролях - Рассел Кроу, зірка "Гладіатора", і схожий на депутата Норманна Леймонта Леонардо ді Капріо. Драма про ЦРУ знята по роману Девіда Ігнатіуса.

9. "Зоряний шлях" (Star Trek XI)

Дія фільму розгортається у всесвіті "Зоряного шляху", все більш заплутаному, після закінчення подій "Ентерпрайза", але до початку дії серіалу "Зоряний шлях". Давно шанованих Кірка, Спока, Скотта і Маккоя зіграють нові актори, які і покажуть народження класичної команди. За виконання цього непростого завдання узявся режисер Джеффрі Абрамс.

8. "Спіді-гонщик" (Speed Racer)

Надрухомий японський мультсеріал 1960-х років став джерелом натхнення для нових науково-фантастичних бачень від творців "Матриці" - братів Вачовські.

7. "Хенкок" (Hancock)

Комедії про суперменів можуть бути достатньо смішними, як "Таємничі люди", або ж відверто дурними, як "Людина-кондор". Секретна зброя "Хенкока" - всіма улюблений Уїлл Сміт в ролі надприродного борця із злочинцями, який створює проблем не менше, ніж вирішує.

6. "Суїні Тодд, маніяк-перукар" (Sweeney Todd)

Тім Бертон, Джоні Депп і Хелена Бонем-Картер розігрують страшну історію про кровожерного перукаря. Сюжет фільму заснований на романі Х"ю Веллера про Тодда Суїні, маніяка, що мститься за смерть своєї дружини. Картина оповідає про перукаря Бенджаміна Баркера, який жив в Лондоні. Суддя Терпін (Алан Рікман), спокусившись на красу дружини Баркера, висуває проти нього брехливі звинувачення і відправляє на довічну каторгу, щоб без перешкод оволодіти його дружиною. Не витримавши ганьби, жінка труїться миш"яком.

Проте перукареві вдається вижити і втекти з в"язниці. Він повертається в рідне місто з думкою помститися судді, що позбавив його всього. Узявши собі ім"я Суїні Тодд, він знов відкриває перукарню, проте тепер не далеко кожен клієнт виживає після її відвідин.

5. "Індіана Джонс і королівство кришталевого черепа" (Indiana Jones & the Kingdom of the Crystal Skull)

Зйомки "Індіани Джонса-4" почалися в червні 2007 року в околицях міста Демінг, штат Нью-Мексіко. Дія нового фільму розгортається на американській авіаційній базі, розташованій в Марокко. Найближчим часом режисер Стівен Спілберг і продюсер Джордж Лукас повинні закінчити постпродакшн. На екрани фільм вийде 22 травня 2008 року. Саме "Індіану Джонса" американські глядачі назвали найочікуванішим фільмом року, повідомляє сайт MovieTickets.com.

4. "Залізна людина" (Iron Man)

Ще один супермен з колекції Marverl - Тоні Старк, колишній торговець зброєю, а потім полонений терористів, перетворився на месника. Критикам, які вважають, що кіномани не готові до зустрічі з похмурим супергероем-алкоголіком з "Залізної людини", можна дати лише одну відповідь: "Поговори з моїм кулаком". Розжареним залізним кулаком.

3. "Бонд-22" (Bond 22)

Ще секретніший, ніж однойменний шпигун, фільм "Бонд-22" поки не отримав повноцінної назви. Практично нічого невідомо і про сюжет. Вважають, що його дія розвернеться практично відразу після закінчення "Казино Рояль", і картини будуть багато в чому схожі. Самого Джеймса Бонда, як і в минулій частині, зіграє актор Деніел Крейг, а його напарником буде українська модель Ольга Куриленко.

2. "Гарі Поттер і принц-напівкровка" (Harry Potter & The Half-Blood Prince)

Шанувальники Поттера вже знають, що на них чекає. Не дивлячись на бажання Гильєрмо дель Торо бути режисером, цю серію зніматиме Девіт Йєтс. Всі, окрім дель Торо, згодні, що він добре справився з екранізацією "Ордена фенікса".

1. "Темний лицар" (The Dark Knight)

Рекламна машина навколо нового фільму про Бетмена виходить на повну потужність. Прекрасний "Бетмен: початок" режисера Крістофера Нолана і трейлер, що зачаровує, роблять людину - кажана фаворитом 2008 року, повідомляє ТОРnews.

Зараз ви читаєте новину «Список 50 найочікуваніших фільмів 2008 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі