пʼятниця, 24 травня 2024 20:03

Шольц не хоче, щоб українці програмували ракети Taurus

Шольц не хоче, щоб українці програмували ракети Taurus
Канцлер Німеччини Олаф Шольц проти передачі Україні ракет Taurus. Фото: ТСН

Канцлер Німеччини Олаф Шольц каже, що не може дозволити українцям самим програмувати ракети Taurus.

Він боїться "ескалації". Шольц заявив про це у відповідь на запитання молодого українця під час спілкування з громадянами у п'ятницю в Берліні, повідомляє "Укрінформ".

"З мого погляду, проблематичним є передати зброю, яка може бити на 500 кілометрів і є такою точною, що з погляду країни, яка її передає, це було б виправдано лише в тому випадку, якщо вона сама буде визначати та встановлювати цілі. А це, знову ж таки, неможливо, оскільки ми хочемо не стати самі учасниками цього протистояння, а залишатися найбільшими в Європі прихильником України", - заявив канцлер.

Шольц вказав, що Німеччина підтримує оборону України, але не хоче спровокувати війну між Росією і НАТО. Шольц вважає, що це його відповідальність.

"Можна лише уявити собі, що сталося б зі світом, не лише з Європою, якби це насправді сталося", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відомо про крилату ракету Taurus: характеристики та можливості

Канцлер додав, що ФРН уже надала або пообіцяла Україні військову допомогу на €28 млрд. Лише цього року в бюджет на це заклали понад €7 млрд. Франція друга за абсолютними обсягами допомоги країна в Європі, вона передала на €3 млрд. Він нагадав про передачу систем ППО, і це зараз найголовніше для "запобігання руйнуванням".

"Німеччина передала багато САУ Gepard, передає системи, які хочуть мати всі країни світу - Iris-T. Оголошенням про плани передати третю систему Patriot Німеччина хотіла в першу чергу спонукати інших збільшити свої внески", - заявив Шольц.

ФРН також відновила виробництво багатьох видів зброї.

Парламент Німеччини більшістю голосів підтримав проєкт резолюції з вимогою надати Україні далекобійні ракети Taurus.

Про це у четвер, 22 лютого, повідомив голова постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

Тепер рішення за канцлером Німеччини Олафом Шольцом, сказав Чернєв.

Зараз ви читаєте новину «Шольц не хоче, щоб українці програмували ракети Taurus». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі